POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

LIVEBLOGG: Omgång 34 just nu!

Inter – Lazio nu på TV4 Sport.

Roma har just vunnit mot Chievo med 1-0. Italienska försvar är inte vad de en gång var. Hur kunde Chievo släppa till så många målchanser mot Roma idag?

Vi kan konstatera att det har lönat sig för Montella att satsa på sin kompis Totti. Idag var det den riktige, suveräne Totti vi fick se. Han har aldrig varit snabb i steget, men i tanken är han snabbast av dem alla. Plus att han har verktygen att utföra alla svåra moment. Spelare som han finns knappt i nordeuropeisk fotboll. Förutom Scholes då. Den svenska upplagan heter Anders Svensson.

På tal om Anders Svensson och Elfsborg.. Vem ska bli rädd för ett lag med David Elm på topp? Det är väl i princip att spela med Elm som att plocka upp en av mittbackarna som anfallare. Och hur ska Elfsborg locka supportrar utanför Borås? Vad finns det hos Elfsborg som skulle kunna locka en icke-boråsare? Jo, det fina passningsspelet kanske, men generellt sett gäller ju även det gör lag som ÖSK också. Klubbarnas profiler är för trista. För mig finns det inget som lockar mig att hålla på de här klubbarna.

*****

Man United samtidigt på Viasat. United har blivit lika defensiva (och lite trista) som de italienska klubbarna en gång var ute i Europa. Lågt bollinnehav, inte så spektakulärt, ofta en tidig boll i djupet via luften. Men oj, så effektivt det är. De engelska klubbarna har lagt till sin enorma fysik i försvarsspelet och har börjat spela sig ur situationerna allt bättre de senaste åren, som man alltid har gjort i den medittereanska fotbollen. Klubbar som Chelsea och Manchester City har italienska tränare som tillämpar typiskt italienskt possession-spel, Tottenham slog ut Milan med klassisk catenaccio. Det har blivit ombytta roller på många sätt och med spektakulära lag som Romas nuvarande upplaga vinner man inga internationella titlar. Det sprakar och gnistrar om lag som Roma i offensiven men det är alltför ofta för obalanserat, lite för få rejäla närkamper och lite för långsamt och ofta allför passiva försvar.

*****

Chelsea har möjligen Englands bästa lag, ett effektivt spel och bara sex poäng upp till toppen i England. United sköt just i stolpen, är kvar i Champions League och titelkampen mot Arsenal har aldrig varit en kamp. Arsenal är inget lag för de stora titlarna numera. Arsenal är en fransk amerikansk-ägd akademi med en stor fin arena, till stor del gjord för turister. Wenger har för svag defensiv kompetens och har efter Henry/Vieira/Bergkamp-tiden haft svårt att vinna titlar. För övrigt var alla dessa tre spelare misslyckade Serie A-spelare som blomstrade fullt ut i England. De hämtades från Inter, Milan och Juventus.

United eller Arsenal? Svaret blir.. Chelsea? Nej, United bör ta detta men Chelsea är utmanaren såklart.

*****

Zarate friläge för Lazio. Och STRAFF. Lazio-vinst innebär att dom är uppe på samma poäng som Inter. 1-0. LAZIO IN VANTAGGIO! Bra straff. Mitt i mål. Effektivast då målvakterna i stort sett alltid chansar.

*****

1-0 United. Ferguson är otrolig, United är otroliga. CHICHARIIIIITO!

*****

Cavanis 1-0 på gamla hemmaarenan La Favorita på straff var hans 38:e mål i Napoli och Uruguay-tröjan denna säsong.

*****

Benitez var ett svagt val på tränarbänken i Inter. Leonardos fotboll är presis vad det låter. 4-2-FANTASIA är just bara en fantasi.

Zarate är fantastisk när allt funkar. Undrar just vad som händer om han hamnar i Champions League med bra omgivning. Edy Rejas fotboll är ju hyfsat tråkig ändå.

*****

Amauri i Parma: 11 matcher, 6 mål. Idag får han stöd av gamle tränaren från Palermo-tiden Guidolin som skyller Amauris motgångar i Turin på skador. 1-0 Parma!

*****

Julio César utvisad i samband med Lazios straff. Gökhan Inler utvisad i Udine. Detta är Rom-lagens dag. Framförallt Lazios. Hittills.

*****

MÅL SNEIJDER! En fantastisk frispark! Vi tar det igen: av journalisterna utsedd till Årets spelare i världen 2010 (om FIFA inte köpt sig in i Guldbollen), 7 finaler, 5 titlar, skytteligavinnare i VM, stor framspelare, regissör och tongivande i de avgörande matcherna. CHE GOL!

*****

Jag följer Premier League och Serie A mest av alla ligor. Inte nödvändigtvis för att det är den bästa fotbollen alltid, men det är de ligorna som har satt sig, som jag har följt i ett par decennier. Jag hade hellre haft Bundesliga som min favoritliga men det får vänta då jag inte har nån relation till lagen på samma sätt. La Liga känns tyvärr iskall sedan vi blev av med den rättigheten. Elektriciteten saknas där, förutom möjligen i Bilbao och Sevilla då. Men det blir aldrig som i Italien. Jag talar av erfarenhet och efter många års resor i de här länderna.

*****

KAOS PÅ LA FAVORITA! 2-1 Palermo dessutom.

Fiorentina 1-0 på Sardinien. CERCI!

*****

Hög nivå på Snobbens kunnande. En sofistikerad man på rätt plats. Serie A lockar mest snobbar och förortskids. På landet är det mest hockey, sparka & spring-fotboll, stora snusar, bira och så lite speedway och dansband på det. Generellt alltså. Däremot verkar Serie A också vara den liga som attraherar flest kvinnor. Det gillar vi.

*****

Mariga in i Inter. Afrikanska spelare med dess fysiologiska attribut passar bättre i England. Spelare som Muntari och Mariga premieras mer i den ligan.

*****

Eto’o 2-1 INTER. Nytt mål för CERCI! 2-1 Vioooolaaaa!

*****

Stefano Mauri eftersläng. Rött kort. Inget att diskutera.

*****

Zarate uttalas ZA-rate.. betoning på ZA. Nani uttalas Na-NIIII… Betoning på NI.

*****

Tar ett tuggummi. Jag nyser av tuggummi. Alex Feguson käkar mycket tuggummi. Undrar hur mycket saliv den mannen har svalt genom åren.

*****

Gol di Doria!!! Pozzi på straff. Overligt! Dom kan klara et. Det kan bli fest i Genua. Första bortamålet på ett halvår.

2-0 Cesena i Bologna. Catania åker ur. Argentina ner i Serie B.

Napoli förlorar. Scudetton till Milan… Milan tar det, Milan har varit bäst, Milan har ett fantastiskt grundspel och Allegri är en mycket intressant, ödjmjuk, intelligent människa som har fått Milan att vinna.

Amauri igen. Sjunde målet! 2-0 Parma. Sjukt starkt att vinna i Udine..

2-1 Inter slut. Inter till Champions League igen!

È finiiitaaa.. Ses i Club Calcio klockan 18!!!

Publicerad 2011-04-23 kl 15:01
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå