POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

‘Messi är den enda i världen som lever i Matrix’

Hur ska man summera Él Clasico 3 egentligen? Det finns så många ingångsvinklar. Det är den subjektive som bestämmer och alla olika tolkningar verkar trigga den fanatiske. Här är några vinklar beroende på vilka glasögon man har på sig:

VM i filmningar, topp 3:

1. Pedro
2. Di Maria
3. Busquets

(Har aldrig sett nåt liknande i Serie A sedan bröderna Filippini härjade som mest. Spanien är resor värre än Italien i den här aspekten, och Dani Alves och co skulle kunna göra den här listan mycket längre.)

*****

Världens tråkigaste taktik mot världens bollskickligaste lag, eller en vanlig matchbild från Serie A under 90-talet? Båda kanske stämmer.

*****

Ändå släppte jag inte blicken från duken under hela matchens gång. Matchen var ändå förtrollande på nåt hypnotiskt vis.

*****

Leo Messi spräckte den riktige Ronaldos målrekord och är på väg att bli en av världens bästa klubblagsspelare genom alla tider.

*****

Sladjan vs Bosse.

*****

Älskar Holmgren och Glenn, båda på helt olika sätt. Niklas, människan, kollegan, vännen, de stora matchernas man. Glenn för att han är Glenn.

*****

Mourinho, grinig som ett litet barn eller har han en poäng ikväll?

*****

Vad tänkte Madrid-publiken när Real bara låg i sina positioner första halvtimman? Jag har varit där i Madrid en del på Bernabéu och vet hur krävande den publiken är (majoriteten är sköna gubbar 50+).

*****

Bernabéu är så nära USA man kan komma, med andra ord kanske södra Europas läckraste arena. Jo, det är det. Ljud, ljus, show, tutti!

*****

Dani Alves är först in i duellen och bestämmer spelsätt. Hur kan det så ofta vara Pepe som tar det röda?

*****

Pratar inte de här klubbarna med sina spelare om vad fotbollens image betyder för ungdomarna? Våld föder våld och aggressionerna efter första halvlek måste gå att undvika även när känslorna svallar. Det känns som om det blir för mycket bråk, smällare och andra tråkiga attacker från olika håll.

*****

Lionel Messi vek ner sig mot Inter ifjol och var en besvikelse i VM i somras. Nu visar han vem som är kungen 2011. Troligen tar Barca hem den prestigefyllda dubbeln och Messi vinner båda skytteligorna. Snacka om att vara en värdig Guldbollenvinnare senare i höst.

*****

Inga engelska lag i semi ifjol. Bara ett engelskt lag i år. Spanien har yppersta toppen numera. Italien? Nja, Inter hade kunnat nå final med en bättre tränare såklart.

*****

Satt med min vän Leonardo Castelli (som jobbar som fotbollsagent) i Rom nyligen och åt middag när Leo frågade mig vem jag trodde han tyckte var världens bäste taktiske spelare numera. Jag svarade ‘Busquets… möjligen van Bommel’. ‘Nej’, sa Leo. ‘Inte van Bommel. Busquets. Se hur han rör sig på planen, hur han tar ansvar över ytor som Barca ger upp. För mig är han ett geni’, sa Leo. ‘Han får mycket beröm i Italien’ sa Leo. Leo kan sin fotboll. Italien också.

*****

Italien har en fin vördnad för andra länders framgångar och en enorm respekt för klubbar som Barca, Real och Man United. Den respekten har jag också men jag skriver nog lite spetsigt för att trigga folk ibland. För underhållningens skull, och balansens. Inte alla som uppskattar det, och det förstår jag. Jobbig stil? Ja, kanske men så är det.

*****

Fanatism kan leda till mycket tråkigheter. Fanatism kan vara farligt. Och nu pratar jag inte om religion.

*****

Barca, igen. Tänk vilken story, med Mourinhos bakgrund med Bobby Robson i Barca. Och återigen detta Barca, och återigen en utvisning för Mous mannar. Inter löste det ifjol ändå. Det gjorde inte Real i år.

*****

Copa del Rey. Hur kul känns det nu?

*****

Mourinho hade löst sin mittfältsgåta och spelade med tre krigare på mitten, till skillnad mot 0-5 i vintras. Han har fått sitt lag att täcka ytor föredömligt, men det här spelet måste Bernabéu-publiken ha avskytt.

*****

Messi som droppande central anfallare ska komma i fart som han gjorde vid 2-0, men det är Pippo-coolt att rusa ifrån Xabi, ta sig in på första stolpen och nå före Ramos och peta in den mellan benen på mänsklige Casillas. Han kan det mesta och är bäst på det.

*****

Messi är den enda i världen som lever i Matrix. Han kan stanna upp tiden, få tid för sina små petningar och bara rycka vidare.

*****

Nja, möjligen lever även Manuel Neuer i Matrix. För mig är han målvakten som tog målvaktsspelet vidare. Júlio César och Casillas är inte nära. Buffon möjligen då han vara som bäst, men jag tycker att Neuer har ytterligare en nivå. Han sätter sig ner lite som en innebandymålvakt och parerar mer armarna och agerar som en bläckfisk. Neuer är bäst.

****

Dags att sova. Super Live ikväll! Semi i Europa League! Buona Notte!

Publicerad 2011-04-28 kl 01:40
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå