POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ett tack för en trevlig stund

Svenskafans är på många sätt en fantastisk sajt som kryllar av passionerade och kunniga skribenter. Två av skribenterna träffade jag i samband med en brunch på Mosebacke torg för en tid sedan då de båda gjorde en intervju med mig. Det utvecklade sig mera till ett samtal om fotboll på alla nivåer och vi fick en stund tillsammans som vi kommer att minnas länge.

Det är för killar som Kaveh Golestani och Henrik Edman vi som jobbar med fotboll i TV blir stolta. I en tid då så mycket hat, smutskastning eller ren förföljelse blir en vanligare del i fotbollens vardag så blir åtminstone jag som fotbollsjournalist stolt av att få umgås med de här killarna. De här två Milansupportrarna reste långt för att slå sig ner med mig ett par timmar och prata fotboll. Jag tackar alltid ja när någon frågar om jag vill ställa upp på den här typen av intervjuer och har vid otaliga tillfällen hjälpt till med diverse skolprojekt.

Förutom att vi på TV4 har snappat upp killar som min obiologiske yngre bror ‘Gökungen’, Lorenzo Medici och även på sätt och vis även Marcus Birro från Svenskafans ursprung så har jag ofta glädjen att läsa äkta supportrars texter om sina favoritklubbar på ett subjektivt sätt och på en samlad sida. Jag har ofta berömt Mr Nettelbladt som dragit igång den här fina satsningen och jag har alltid älskat att se David Fjäll briljera i Euro Talk. Fjäll är en skön kompis som är mycket aktuell som en av mina framtida värvningar i mitt nästa fotbollsprojekt kan jag avslöja.

För oss som jobbar med fotboll i TV som yrke så är det i längden omöjligt att jobba gratis, därför det i mitt tycke skickar fel signaler till mina ordinarie arbetsgivare. Utan pengar blir det också omöjligt att betala hyran eller få råd med mat. De gånger jag har ställt upp gratis i Eurotalk har jag gjort det för att jag har en bra relation med det sköna gäng som jobbar med programmet. En eventuell medverkan skulle jag annars bara se som ett sätt att promota mig själv eller mitt eget varumärke, men det intresserar inte mig.

På en personlig blogg har jag rätt att skriva vad jag vill så länge det inte kränker någon. Svenskafans å sin sida är förhoppningsvis en sida som även i framtiden lyfter fram skribenter som Henrik och Kaveh, som hyllar sina egna lag, som håller en dialog utanför sitt eget forum på en hög nivå och som fortsätter att producera kvalitativa texter med ett passionerat innehåll. Jag vet att nästan alla på Svenskafans har samma tänk som Er två ragazzi och jag vill bara passa på att tacka Er för den trevliga stunden tillsammans, för Ert engagemang och för Er äkta passion. Utan Er hade fotbollen varit ett marginaliserat fritidsnöje.

Tack Mosebacke och Abris + Jeppe för brunchen också. Den bästa i stan!

Publicerad 2011-05-15 kl 14:08
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå