POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

La musica italiana

Italien har ett märkligt förhållande till musik. När de ska tillverka båtar, bilar, kostymer eller parfymer kan de vara i en klass för sig. Arkitetkturen är ljuvlig, konsten är närmast oöverträffbar, maten ger rysningar av välbehag och vinet kan öppna upp himlens alla portar på många olika sätt.

Men musiken då?

Ja, Milan springer in på San Siro till Guns n’ Roses ‘Sweet Child O´Mine’ och när laget firar scudetton pumpar dom igång ‘We will rock you’ med Queen. Däremellan, innan själva ceremonin spelas låten som alla kan sjunga med till i Italien som uppvärmning. Till och med i Moskva verkar den gå hem:

Ok. Lägg opera-kungarna åt sidan och för delen även Laura Pausini. Sen står vi där med Zucchero o grabbarna.

[youtubeplay id=”EJee0gu7USc” size=”large”]

Det skönaste är hur Zucchero lägger in lite engelska rader som låter bra där nere. ‘You sexy thing..’ ‘The night is on fire…’

Ok, all heder till vår vän Zucchero och ‘Baila Morena’, men italiensk musik håller inte samma höga klass som allt det andra estetiska. Men när italiensk musik är som bäst så når den hela vägen in i hjärtat. Så är det med det mesta i Italien. Italien slår allt när det väl gäller. När det väl ska till. Det vackraste av det vackra är ofta italienskt.

Även il Calcio.

Publicerad 2011-05-17 kl 19:56
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå