POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

In bocca al lupo Pirlo!

Kärleken till fotbollen och spelarna, banden till dom människor man älskar blir starkare av möten man aldrig glömmer, av minnen som etsar sig fast.

Jag har träffat de flesta av spelarna i den italienska toppfotbollen, men det är inte alltid i den mest avslappnade av miljöer. Ibland ser man dock tillbaka på stunder då de här spelarna har visat mänskliga sidor och då man faktiskt kan le och skratta lite tillsammans. Som den där gången med Andrea Pirlo.

Vi hade slagit oss ner i den där vita soffan på Milanello där många av intervjuerna görs. Andrea Pirlo hade stått kvar en stund och övat frisparkar lite från vänster, 18-20 meter från målet. Han slog bollarna över en ‘konstruerad mur’ och det var fascierande att ha stått där och titta. Vi stod i perfekt vinkel bakom Pirlo för att se hans avlappnade pendel, och när vi följde bollens bana såg vi hur bollen ändrade riktning i luften två gånger innan den dök ner i första krysset. Hans touch var silkeslen och påminner en del om Juninho Pernambucanos och Cristano Ronaldos.

Där satt vi i den där vita soffan och såg Aston Villa – Man City när Andrea kom in. Han hälsade glatt och stannade till vid TV:n. I samma ögonblick fälldes en Aston Villa-spelare utanför Man Citys straffområde.

‘Hmm..’ uttryckte Andrea Pirlo och sänkte ett ögonbryn. Nu fanns det läge att studera Gareth Barrys frispark. Andrea kikade mot oss innan han åter fäste blicken mot TV:n.

Barry klev fram och skickade upp bollen på läktaren. Andrea ryckte på axlarna, ungefär som ‘Synd. Du sätter nästa.’ Sedan log han mot oss i soffan och lommade iväg som en gammal gammal farbror i det där långa trötta håret. Han, som just skickat in i stort sett varenda boll från den där distansen som om det vore världens enklaste grej.

När Milan mötte Inter nån dag därpå på San Siro fick Pirlo ett likadant läge. Han såg avslappnad ut inför de 80 000 på läktaren och alla miljoner framför TV-apparaterna när han klev fram mot bollen. Det såg exakt likadant ut som på Milanello. Varsågoda, här är den. Njut av Pirlo.

[youtubeplay id=”MomdLo36X7k” size=”large”]

Titta förresten vilka som är framme och gratulerar Pirlo. Så här i efterhand är det inte så överraskande att Milan har spelat tre finaler i Champions League under 2000-talet och vunnit två.

Nu när Du ska vidare i din karriär så önskar vi Dig lycka till Andrea. Förhoppningsvis lyfter Du Juventus till en ny nivå.

In bocca al lupo Andrea!

Publicerad 2011-05-21 kl 15:32
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå