Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sverige bättre utan Ibra

Ja, statistiken säger tydligt att vi är bättre utan vår störste stjärna.

ANNONS

Sedan Zlatan Ibrahimovic debuterade i landslaget har han saknats i tio EM-kvalmatcher. Alla dessa tio matcher har slutat med svensk seger. I de 20 EM-kvalmatcherna som Zlatan har spelat har Sverige bara elva segrar, fyra kryss och hela fem förluster.

Och det mest häpnadsväckande av allt: Sedan Zlatan Ibrahimovic debuterade i landslaget 2001 har Sverige endast förlorat en tävlingsmatch då Milanstjärnan saknats.

Ja, Ibra är en av världens bästa spelare, men med den statusen som lagkapten i ett litet land har man ett närmast omänskligt stort ansvar. Man ska inte bara vara den som presterar bäst. Man ska med kroppsspråk, energi, gester, uttalanden och med sitt ledarskap dra med sig sin grupp till ännu bättre prestationer. Det krävs en genuin vilja och en social intelligens för att lyckas med det. Framförallt gäller det att visa genom att föregå med sitt goda exempel.

ANNONS

Zlatan är en stor spelare, men jag är inte säker på att han nånsin blir den som visar andra genom att ta en extra löpning, genom att hylla och lyfta fram målskytten, visa hur nöjd han är med att tillhöra laget och att bära ett helt lag på sina axlar. Det kan inte bara vara den svenska mentalitetens fel att vi totalt sett har sämre resultat med Ibra på planen än utan. Ännu tydligare blev det just igår när det var ersättarna Johan Elmander som med sina två soloräder låg bakom de avgörande målen och Ola Toivonen som till slut avgjorde.

*****

Vad var det för rykten som spreds runt Zlatan och Chippen via en radioshow? Samma rykten som florerar på stan i dessa dagar. Bara en stilla undran.

*****

Jag har sällan blivit så yr i bollen så att jag tappat både tid och rum, men Kims frispark skickade mig rakt upp i himmelriket. Så paff blev jag att jag började rabbla datum, och jag var ju inte ens nära att vara rätt. Stökigt!

ANNONS

*****

Kul att jobba med Jens Fjellström igen. Det känns som om jag har legat på den här i nivån i mitt kommenterande i 7-8 år och det känns skönt att äntligen få göra de här stora matcherna med det svenska landslaget. Jag har ofta fått sitta som tvåa genom åren, men nu får jag vara med på riktigt. Det är nu 18 år sedan jag började jobba med TV. Det känns som om det har tagit lång tid, men att jag åtminstone är på väg att hitta rätt.

*****

Jag har fått mycket fin respons på min stil. Tack för det. Sedan jag passerade 35 bast blev det dags att släppa rebellen i mig och släppa fram gentlemannen. Jag som alltid har trivts med att bryta stilregler och blanda hejvilt. Jag har aldrig velat vara som alla andra, och framför allt inte främja hela modebranschen genom att svälja allt som de stora modeskaparna kastar ut och som småsinta Café-krönikörer sedan sitter och hyllar. Jag tycker att det tyder på en svag individ att bara följa med strömmen och bära det alla andra trendnissar bär eller att bara följa trender.

ANNONS

Nu kör jag min egen ‘San Remo’-stil, influerad av Lapo Elkann, men med en touch av Flavio Briatore. Jag håller mig kvar där. Tack Rose & Born för alla fina stilråd. Ni är överlägsna i svenskt snobbmode, och det känns att tygerna och sömmarna är italienska.

*****

Det finns sätt att förlora på. Bert van Marwijk är inte bara loser idag. Den holländske förbundskaptenen var så arrogant, dum, tråkig och oinspirerande på presskonferensen att hela det holländska folket ser fåniga och arroganta ut med en sån man som holländsk fotbolls ansikte. Som högsta representant för ett landslag ska det inte vara ok att uttrycka sig som den mannen gjorde på Råsunda i natt.

*****

Igår gym. Idag ett gympass och två squashmatcher. Skönt att se de 75 sommarkilona rasa ner till 69 och att ha fått se och känna hur fettprocenten har sjunkit från närmare 23 procent till trakterna runt 15 på bara en dryg månad. Jag är het, jag krigar, jag är på g!

ANNONS
Publicerad 2011-10-12 kl 07:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto