Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är artisterna som får mig att le

Hussfelt

Om en stund rullar bilen upp mot Kungliga igen och sedan vidare mot TV4.

Klädstil ikväll? Kanske Helgonet med en touch av Lapo (och nu hoppas jag att en bit av ironi och glimten i ögat kan skönjas, men det är alltid upp till betraktaren och den individuelle betraktarens livssyn såklart). Kanske en touch av Sherlock Holmes.

*****

Sebastian Giovinco börjar avgöra stora matcher som den på San Paolo igår kväll. Bäst på planen igen enligt dagens Gazzetta.

*****

Kanske har smilies en funktion ändå?

*****

Ibra visar inga tecken på den mentatla trötthet som han har indikerat. De två målgivande passningarna igår hade fått en egen plats i himlen om Ibra hade hetat Zidane. 7,5 och bäst på planen enligt Gazzettan idag.

Annons

*****

Det italienska landslaget släppte alltså in två mål på hela kvalet genom att spela med yngre spelare och med stort bollinnehav. Bara Spanien har haft mer boll i det här kvalet. Ni anar vilka som är förebilden.

Många vill spela med stort bollinnehav, men Italien är ett av få länder som kan välja det spelsättet. Mycket handlar om spelförståelse såklart, men så är också den tekniska grundnivån oerhört hög. Återstår att jobba ner tillslagen och att öka både löpfrekvens och tempo i passningar utan att tappa kvalité.

Prandelli är en hjälte. Borta är den Lippi som valde Simone Pepe, Vincenzo Iaquinta, en rosslig Cannavaro med flera.

*****

Såg ni Mario Balotellis mål igår? Han gör ett mål per match uppe på öarna och igår blev det en bicycleta. Vem betalar du för att se på fotbollsplanen? För egen del är det artisterna, så som Cassano, Giovinco, Ibra och Balotelli som får mig att le så att det kluckar i magen.

Annons

*****

Lazio – Roma ikväll klockan 20:00 i Club Calcio. Två klubbar, två stilar, massor av stjärnor på planen och evighetens stad som observatör. Hoppas nu att det inte blir lika våldsamt som på stadens gator igår kväll.

Publicerad 2011-10-16 12:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto