Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag & Magnus Uggla

Hussfelt

Ciao.

Ok, jag är igång igen. Det blev en kort nattsömn för mig. Efter Club Calcio och Fotbollskanalen Europa kom jag hem halv två på morgonen. Strax efter sex i morse ringde väckarklockan, då morgonens representationsmöte på TV4 stod på agendan. Kanalen presenterade sina stora TV-program under 2012 och jag fick den äran att presentera Gladiatorerna och dessutom nästa års sportsatsningar som jag presenterade ihop med suveräna Marika Eriksson. Jenny Strömstedt var moderator för den spektakulära morgonshowen i TV4:s restaurang där potentiella reklamkunder var inbjudna. Ett proffsigt evenemang raktigenom.

Annons

Det roligaste var att jag fick knalla upp på scenen samtidigt som Magnus Uggla och Carina Berg som representerade ett annat program under 2012, The Voice. För egen del berättade jag med skräck i rösten om ‘Pansar’ i Gladiatorerna som ni har träffat på den här bloggen. Tillsammans med Marika berättade jag glädjande nog för alla TV4-tittare att vi sänder från fotbolls-EM 2012 med Sverige som en av aktörerna och att vi har fått rättigheterna till alla de svenska VM-kvalmatcherna 2012.

När jag kom hem tog jag en längre siesta innan jag satte mig här framför tangenterna. Imorgon ska jag jobba vidare med Gladiatorerna och på onsdag och fredag går promotionturnén med TV4 vidare till Göteborg och Malmö. Det är ett glatt, proffsigt och härligt gäng att jobba med på alla sätt.

*****

Italienarna dominerar Manchester

Annons

Ja, det blev ju Balotellis dag i Manchester igår. Även Mancios får vi väl säga. Det sköna är den låga och ödmjuka profil som Mancio håller, utan att slå sig för bröstet. 6-1 på motståndarnas hemmaplan i tidernas mest prestigefyllda derby är ju ett helt otroligt resultat, framförallt sett till hur många chanser City brände. Det är lätt att bli styv i korken, men det verkar som om City-killarna siktar mot högre mål utan att bli arroganta. Imponerande!

Jag hann tänka då Fletcher reducerade från ingenstans att det där målet skulle bli ödesdigert. För United. Att gå framåt med 10 spelare mot ett så bra lag som City med Silva i den formen, sett till lagens historik kändes naivt, men man visste ju att det skulle inträffa. Priset blev kostsamt.

Kort & gott. Jag tror de flesta City-fans nu kan avskriva alla gamla täta förluster. Den här vinsten raderade ut allt. Det var trots allt ett av världens bästa lag de senaste åren som som slogs tillbaka, de mäktiga stora Manchester United med den arrogante men fantastiske Alex Ferguson. Hatten av, Mario Balotelli. Som spelare kan du bli hur stor som helst. Bara du får ordning på huvudet, men hur ska det gå till?

Annons

Nu känns ju Romas 1-7 i Manchester inte lika försmädligt längre. Det är värre att bli förödmjukad inför sin egen publik.

*****

Club Calcio igår med debuterande Johanna Reimers. Jag minns för några år sedan hur Johanna ringde mig då och då när hon var ute efter nyheter, mest för att hon var intresserad i researchsyfte. Redan då märktes det att hon var engagerad, kunnig och nyfiken. Igår fick hon visa oss som följer CC hur vass hon är. Jag tyckte att hon va precis lika fantastisk som de andra killarna i studion, redan i första programmet. Välkommen tillbaka Johanna! Hoppas att få se dig igen!

*****

Kevin Prince Boateng. Nej, han har inte producerat mycket poäng i sin karriär, och ja, han springer upp ytor åt andra medspelare, och ja, han har en hygglig teknik och speluppfattning, men det han har visat den här veckan är nåt annat. Revanschlustan, att visa alla tvivlare, att visa kritikerna ledde fram till fyra mål på två matcher och ett par av målen bär en mästare signum. Jag tycker att hans utveckling i Milan är lovande och jag är benägen att erkänna att han är på väg att bli en av de stora spelarna i Serie A. Hur långt bär det?

Annons

*****

Heder till Cesc och Kanoutés sätt att lösa sin konflikt. Att kontakta varandra och gemensamt gå ut på Twitter. Det är aldrig acceptabelt att förödmjuka varandra på en fotbollsplan, men som ni själva nu förstår så är Luis Suarez påstådda påhopp på Patrice Evra inte en isolerad händelse, utan en i raden av verbala attacker. Den senaste i raden John Terry, som trots att man har läst av hans läppar, förnekar att han har gått över den tillåtna gränsen.

Bra ändå att dialogen förs. Det är viktigt.

*****

Ikväll kommer mina bröder på besök till mig. Att få umgås med sina närmaste är en ynnest. Jag ska ta väl hand om dom och jag hoppas att dom har med sig nåt gott att äta.

Buona serata.

Publicerad 2011-10-24 17:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto