Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter Morattis raseriutbrott

Buongiorno.

ANNONS

Inter sackar efter i ligan och nu kraxar olyckskorparna. Detta majestätiska Inter som inte gick att få tag på för ett par år sedan är på väg att rasa ihop, och nu kommer alla att leta efter lagets fel och brister.

* Är det backarna som börjar bli för gamla?
* Börjar nyckelspelarnas ålder ta ut sin rätt?
* Är spelarna verkligen SÅ mätta fortfarande efter trippeln?
* Nådde Milito, Thiago Motta, Cambiasso och co peaken samtidigt?
* Varför är inte längre Sneijder helt oustanding?

Det finns ju många frågor att ställa sig nu när Inter har fått en så usel start på ligaspelet. Visst kan jag hålla med om att Lucio och Walter Samuel var osannolikt bra i både liga- och cupspel fram till sommaren 2010, och visst ser det ut som om Maicon nådde sin absoluta topp i samma period, men det är ju såklart en serie av händelser där alla får kategoriseras som lika olyckliga. Självklart är ju saknaden av Eto’o den största anledningen just i detta nu, men det finns många förklaringar.

ANNONS

Inter var i många år klubben som inte vågade tro på sig själva ute i Europa. När laget äntligen började se färdigbyggt ute i Europa med Mancini vid rodret och Ibra som allra bäst så hade laget varken spelet eller marginalerna med sig när det började dra ihop sig i matcher mot Manchester United och Liverpool. Det var Mourinho som fick laget att tro på ett mirakel. Laget spelade usel fotboll i ett halvår i Europa och var nära att slås ut, men en vändning i Kiev gjorde att spelarna kunde slappna av. Inter var i princip redan utslaget och fick nu en chans att leva på extra tid. Resten av Europaäventyret är en saga.

När Mou lämnade gick luften ur många av spelarna. Hungern övergick i mättnad, Benitez trötta taktiska ledarstil kunde inte få adrenalinet att pumpa i redan utpumpade kroppar, Benitez tjat om nya spelare blev en signal till Europas bästa lag att Benitez inte var nöjd med de spelare som redan fanns i klubben och när Leonardo kom in handlade det mest om att rädda säsongen.

ANNONS

Det som är mest utmärkande för Inter under åren sedan Moratti kom är ändå presidentens sätt att på gott (Zanetti) och ont (Recoba) bli förälskad i spelare och att styra klubben med sentimentala värden och att låta sitt humör och hjärta styra hans beslut i en av världens största klubbar. Han har såklart lugnat ner sig de senaste åren, men han har trots 16 år i klubben haft svårt att hitta en röd tråd i sin organisation.

* Hur ska Inter spela?
* När Inter rekryterar en tränare, vad är då kvaliteterna klubben letar efter?
* Om vi nu vill skapa en stark identitet i vår klubb och i vårt sätt att spela, vad är då utmärkande?

‘Pazza Inter’ har blivit ett kärleksnamn, men det beskriver mycket av det som Inter ofta har handlat om. Det är högt och lågt. Det är ibland så högt man kan komma, men ibland blir det långt mycyket lägre än andra toppklubbar. Jag tänker inte på slagsmål i Valencia eller Materazzis urspårningar mot Bruno Cirillo exempelvis, men nånstans i det som inträffade när Inters spelare brusade upp nyligen innan paus då laget blev bortdömda i och med Obis osannolikt märkliga utvisning, så finns det, ungefär som i Lazio, en känsla av ett utanförskap, en samling människor som alltid står ensamma i blåsten när det blåser som värst. Det är en vi mot-världen-känsla som man sällan upplever i andra klubbar. En känsla som kan vara bra när det gäller som allra mest.

ANNONS

Om det nu är den känslan som är identiteten så är den inte alltid sund för spelare och ledning, och jag anser att det är en ledarfråga i grunden. Jag tycker att den underbart varme Moratti har styrt sin blåsvarta racer med alltför svag hand, att alltför mycket i klubben när det gäller beteende och regler är accepterat, att det finns en otydlighet i vilket sätt Inter vill spela och rekrytera tränare, att det inte finns någon ambition om vilket sätt laget/lagen i klubben vill spela på och att det i slutändan ger en ensam tränare full makt att sätta modellen. Därför är det alltid tränaren som hängs när det går dåligt. Det finns ingen agenda, ingen manual att följa när man kommer till Inter som tränare och det ger Moratti fri rätt att enbart ge tränaren skulden.

Om Moratti hade haft en klarare bild av hur hans Inter skulle se ut över tid så hade hans tränare kännt sig tryggare genom åren och presidenten hade sluppit sparka så många av dem.

ANNONS

Hoppas nu att Inter reser sig så att vi får en scudetto-strid med rekordmånga lag inblandade.

Publicerad 2011-10-30 kl 12:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto