Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Med lite distans till fotbollsgalan

När man sitter här och tittar tillbaka på gårkvällen så har jag några höjdpunkter att delge och en del som jag uppmärksammade. Viktigast av allt är att Göran Göransson var där, att han är på väg tillbaka och att jag fick ge honom en stor kram.

*****

Vart var Kurre och Marianne i vimlet, mina extraföräldrar? Dom fick jag inte krama.

*****

Då jag växte uppe umgicks min pappa med Mattias Rohlins pappa. Mattias blev en av Sveriges bästa 72:or i tennis. Johan Alvén var bäst på den tiden, men Jonas Björkman blev bäst i det långa loppet. Mattias spelar tennis i Tyskland numera. Hans lilla syster är inte så liten längre. Jag minns när hon stod och tindrade med ögonen på Linköpings lite dystra fredagshak strax innan jag lämnade stan. Men Charlotte Rohlin är som sagt inte så liten längre, och jag är grymt stolt över det hon har presterat genom åren. En tjej för hela Linköping att vara stolt över, på samma sätt som min gamla barndomsvän Magnus Johansson i LHC.

ANNONS

*****

Ekwall var gala-klädd med den äran igår. Klockren.

*****

‘Brollan’ var en tia igår. Alltså, inte den Brollan. Han var ju Mr Undici, men Anna var klockren igår.

*****

Galan var väl lite som vanligt. Igen.

*****

När ÅFF gick upp i Allsvenskan skickade jag direkt ett meddelande till min pappas bästis. Janne Svensson är nämligen ordföranden som är med och ligger bakom mycket av klubbens framgångar. Nu ringde Janne från Gran Canaria och frågade om våra plåtar till Napoli-Manchester City. Vilken grej, att få med sig Janne och pappa på en sån resa!

Janne tycker att man inte behöver gå på fotbollsgalan mer än två gånger. Sen kan man den. Andreas Thomson var däremot där. Thomson, som jag gjorde den mest klassiska av intervjuer med. När KFF spöade Bajen med 4-0 tog Thomson med sig bollen med handen och våra kameror hade en klockren bild på handsen. Thomson nekade först till att det var hands men då visade jag bilderna. Thomson sa bara ‘oj’ och gick.

ANNONS

*****

Kul att träffa gamla kollegan Tuben Tellander. Vi jobbade ihop på femman och hade kul en gång i tiden. Han var kommentator och jag var programledare. Vi gjorde en del större uppdrag, men ofta var det Royal League vi jobbade med. Tuben verkar trivas med livet och verkar ha kul med grabbarna på Viasat.

Även min gamla chef Peter Liljestrand dök upp. Peter var den som köpte Premier League-rättigheterna via sitt bolag Medge en gång i tiden. Det känns så länge sen nu, sedan jag kom till Canal+ 1999.

*****

Redaktör Lindberg var kung på efterfesten, på ett bra sätt.

*****

Zlatan fick Guldbollen. Det är intressant det där med Zlatan. När vi journalister berömmer honom så blir det ofta så att vi får höra att vi överdriver. När vi kritiserar honom kallas vi avundssjuka. Med Zlatan verkar det inte finna några mellanlägen. Han engagerar så många på ett känslomässigt plan att det är svårt att diskutera honom.

ANNONS

*****

Kul att höra Sverige-Holland-kommenteringen igår igen. Den matchen var nåt extra för oss alla.

*****

Arne var visst på plats, sägs det.

*****

Nu ska jag glida vidare till en italiensk enoteca och dricka lite gott vin med tilltugg. En tisdag i Stockholm i november..

 

 

Publicerad 2011-11-08 kl 17:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto