Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Messis storhet jagar bort en anfallare till?

Det talas sällan om Messis privatliv. Det pratas sällan om hur Lionel Messi är som person. Trots att Barcelonas nummer 10 är världens bäste fotbollsspelare handlar nästan all rapportering om den lilla stjärnan om det som händer på planen.

Så är det inte med de andra världsspelarna. Det finns många som säljer böcker och berättar om allt det andra. Det alla inte känner till om honom är att han beskrivs som skygg, lite blyg och extremt besatt av fotboll. Det där vid sidan av är helt enkelt inte intressant för ‘den lilla loppan’.

Det var många tittare som hörde av sig till oss hösten 2009 och tyckte att Messi såg mer och mer egoistisk och desperat i sitt spel. Argentinaren hade bara gjort ett spelmål i ligan under två månaders tid och vi hade på TV4 plockat fram bilder på Messi då han avslutade i lägen då Zlatan stod fri och i kroppsspråket gick den lille stjärnan inte att känna igen.

ANNONS

Även Zlatan kände av den där frustrationen av att Messi inte spelade för laget i samma utstäckning som han själv tyckte att han gjorde (även om svensken blev allt sämre i presspelet utan boll, vilket var en av förklaringarna till att det fick drastiska konsekvenser för svensken). Att Messi och Ibra inte pratade mycket med varandra efter träningar och matcher är inte så drastiskt. Messi är inget socialt geni helt enkelt och brukar ofta dra sig undan. Alla är vi olika.

Eto’o tvingades bort från Barcelona av Pep Guardiola, Zlatan tvingades bort från Barcelona av Pep som föredrog att prioritera Messi. Nu är David Villa den tredje anfallsstjärnan som rapporteras vara på väg bort från Barcelona under Pep och Messis storhetstid. Guardiola hade varit en stor tränare utan Messi, men den Barcelona-skolade fantasistan är helt avgörande för både Barcelonas och för Peps framgångar i de allra största matcherna. Det är många som får betala ett högt pris för det numera.

ANNONS

Tänk att Pep är på väg att försumma sin tredje stora anfallsstjärna på bara några få år för att få Messi att spela i sin optimala position. Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Jag lägger ingen vidare värdering i det hela. Om Pep gör vad som är bäst för Barcelona så bör han om någon veta. Om det handlar om personlig prestige är en helt annan fråga.

Publicerad 2011-11-10 kl 18:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto