Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Motor blev boll

November känns som september och jag älskar september. Det får bli en brunch idag, kanske med Wirmola som är uppe i stan, kanske med Oves grabb som numera går under namnet ‘Jokern’.

Jag drömmer mig tillbaka till i somras när Mini Coopern rullade genom hela Europa och efter några dagar med vind i håret var jag framme vid huset utanför Cisternino i Apulien på Italiens klack.

En vacker dag ska jag bli gammal. Förmodligen kommer jag då att sitta i en fiskehamn på Sicilien och surra boll och annat viktigt med mina jämngamla. Jag kommer att gå ner på marknaden och köpa färsk fisk och jag kommer att grilla den på min lilla bakgård nära havet. En Mini Cooper passar inte en gammal man, men det gör väl en Alfa Romeo Sprint.

ANNONS

Redan när jag var 1,5 år kunde jag namnet på de flesta bilar. Jag brukade gå bakom bilarna och läsa på stänkskydden om jag var osäker. Förr i tiden stod bilnamnen på bilarnas stänkskydd vid bakhjulen. Jag var fängslad av bilar och motorer. Så fängslad att jag inte bara lärde mig alla bil och mc-modeller, utan även drömde om att bli racingförare.

Vi byggde ständigt nya lådbilar, vi byggde om trampbilar till små racingbilar, jag började spara pengar till en cross och jag provkörde en cross som pappa hade lånat hem. Jag kände mig säker bakom ratten, men uppe på cykeln bakom styret var som en ny värld för mig. Jag gasade på för hårt vid en vändplats och for ut längs en slänt, genom brännässlor och farten var hög.

En bit ner längs slänten dog motorn plötsligt och motorcykeln stannade av. Den stannade framför en stor sten och hade inte motorn stannat av hade jag kört rakt in i den där stora stenen. Jag minns att min bror var förtvivlad och anade det värsta, men den lilla motorcykeln räddade mig.

ANNONS

Den otäcka upplevelsen fick konsekvenser. Det blev slutet för mitt brinnande mc-intresse och i samma veva hade jag börjat spela fotboll. Där det ena dog, tog det andra vid och här är jag idag livs levande och jag älskar fotboll lika mycket idag som då. Om inte mer.

Publicerad 2011-11-13 kl 13:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto