Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Manchesterklubbarna i en ny sits

Jaha, här sitter jag på golvet i en morgonrock med tända ljus och Idol-reprisen framför mig. Hela den där grejen med Amanda Fondell tycker jag är läcker. Juryn upptäckte tidigt att hon var för blyg för att kunna vinna och gav henne den informationen. Vad gjorde Amanda?

ANNONS

Packade necessären och åkte hem?

Nej, hon lyssnande på rådet och gjorde något av det. Den lilla flickan gick in i en artistroll och förtrollade sig själv till en scen-vamp. Där, på scenen, plockade hon fram sitt inre geni och sin genialitet och vann hela skiten. Vilken saga!

Jag var där på Idol-finalen i Globen igår i trevligt sällskap. Min personliga tränare är inte bara med i Gladiatorerna som dyker upp i TV4 från och med den sjunde januari. Hon var även mitt sällskap igår. Tack för en trevlig afton, ‘Ice’.

*****

Hela mitt liv har varit fyllt av fotboll. Jag fick mina första fotbollsskor som sexåring av min pappa. Jag började spela fotboll med Mjölby AI. Fotbollen har lärt mig mycket om livet och jag har sett till att suga åt mig så mycket jag har kunnat.

Jag har varit spelaren, jag har tränat både ungdomslag och damlag, jag har varit med och startat ett damlag, jag har varit sportchefen, ordföranden och stötteapparaten i klubben. Jag har rest jorden runt och kommenterat fotboll, jag har åkt jorden runt för att titta på fotbollen som supporter.

ANNONS

Jag har satt min bas i fotbollen och jag har läst så mycket om fotbollen i mitt liv att jag ofta har kännt att jag velat bredda mig. Jag är inte så grymt allmänbildad egentligen men jag vill födjupa mig i så mycket annat. Resor, kultur, musik, filmer och livet i stort lockar.

*****

Champions League tidigare i veckan. Många har konstaterat att Manchester-klubbarnas misslyckande i år har öppnat upp för Italien. Italien har dock varje år tre lag i åttondel och det ser jag inte som något ovanligt. Det händer att italienska klubbar slår ut engelska lag, så som Napoli mot Manchester City, så det är inte så märkligt. Det är liksom nu det är dags för de italienska lagen att bekänna färg! Jag vill se alla tre i kvarten och två italienska lag i semi innan jag börjar hylla Milan och Inter.

Manchester Uniteds debacle var väntat. Scholes och Van der Sar har slutat och Vidic är nu långtidsskadad. De enda övriga spelarna i högsta världsklass hos Man U är Rooney och Nani, även om Chicharito och Berbatov har ruggigt höga spetsar i sitt spel. Resten av laget är bra spelare, men som inte står ut nämnvärt högre än sina motståndare internationellt. Därmed räcker inte ett starkt grundspel och en övermänsklig vinnarmentalitet.

ANNONS

De unga spelarna i dagens United är bra spelare men inte exceptionella. Du kan binda ihop toppspelare med sådana som De Gea, Welbeck, Jones och Evans men det är inte dom spelarna som tar dig till den absoluta toppen. Uniteds styrka, moralen och laget, blev lite av lagets fall i år. Evra och Giggs är två av världens bäst lämpade länk-spelare, men det är inte dom som ger laget spetsen numera.

*****

Nej, Italienloggan där uppe ska inte vara där. Det ska vara en neutral färg. Kanske är den på plats innan nyår?

*****

Napoli istället för Man City i åttondel. Helrätt. Citys tid kommer. Detta är Napolis stora chans att ta rygg på de stora!

****

Manchesterklubbarna i Europa League. Inser ni vilket skönt slutspel vi får där i vår? Kan det vara så att Europa League blir medias älskling från kvartsfinal och framåt i år? Jag håller det inte för helt omöjligt, om Mancio och Alex når dit och mönstrar sina bästa lag.

ANNONS

*****

Europa League har de senaste åtta åren vunnits av lag från den iberiska halvön eller det gamla Sovjetunionen.

*****

Ikväll hörs vi i Fiorentinas kamp mot Inter på Meazza. Två klubbar som kämpar i motvind. Ska Jovetic ge Inter dess tredje raka förlust på hemmaplan?

*****

Él Clasico? Ja, Barca måste ju vinna så då gör dom väl det? Messi blir högst sannolikt kung.

*****

För övrigt är Agnes bäst. På sitt sätt.

Publicerad 2011-12-10 kl 17:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto