Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Julen ger mig tid att läsa om Ibras öden..

Bengt spelar Ryan Adams och Marc Cohn, jag njuter och mamma ligger i soffan och softar. Inte ens virkpinnarna är framme. Nu drar Bengt fram Drive-By Truckers. Jag är nittioprocentig i hans musik-quiz. Han lirar allt från Men At Work till Everything but the girl. Morfar och mormor har lämnat in för ikväll, men bara för ikväll. Brorsan är lika trött som jag var nyss och har vikt in skägget för en stund. Snart dags för Chevy Chase!

ANNONS

Jag fick Zlatan-boken av mamma i julklapp. Det första vi ska komma ihåg när vi refererar till Zlatan är ju att han faktiskt är den störste, mest omtyckte idrottsman vi har haft i vårt land sedan Ingemar Stenmark. Zlatan själv är väl inte lika stor som vårt nyfunna intresse för skidskytte (bra där Pops!) men som individ är han nummer ett. Han har tagit sig från ingenstans till toppen och han har gått sin egen väg, på ett lite annorlunda sätt än Gunde Svan kan man ju säga. Han har blivit större, rikare, mer framgångsrik, mera populär än någon av oss andra, inklusive oss som skriver såklart.

Med så stor framgång så är vi många som ska tycka till om honom. Jag har ännu bara läst första kapitlet i hans bok, och jag sitter kvar med en massa frågor.

* Hur kunde Ibra och Mino Raiola INTE känna till hur Barcelona fungerar? Hur oproffsig får man vara i en sådan research? Hur kunde inte Mino hjälpa Zlatan att förstå hur Pep och den katalanska kulturen fungerar?

ANNONS

* Hur kunde Barcelona inte känna till att Zlatan är en kille som vill gå sin egen väg? Hur kunde dom ha missat att han helst inte fogade sig i andras mönster så som i just Barcelona under Peps ledning?

Det som står klart för mig nu när jag läst svenskens egna ord när det gäller Pep vs Zlatan är ju ändå att Z inte var beredd att ta det försvarsarbete som krävdes och att det var hans 98 kilo som inte klarade av den belastningen. Precis som jag har kännt när det gäller den här situationen innan. När Guardiola fick svart på vitt att Zlatan inte var kapabel att ta det jobbet så blev Z närmast obrukbar för Pep, men det som störde honom mest måste ha varit Zlatans inställning till spelet utan boll, återerövringsspelet. Han bidrog till att isolera sig själv i blaugranas spel.

Det Kåmark uttryckte på Camp Nou som blev så uppmärksammat medialt i en period då Messi var i en rejäl målsvacka var att Pontus uttryckte att det kunde bli ett framtida problem att Messi valde att spela så egoistiskt i sin iver att göra mål. Så ivrig blev Messi att han krävde en centralare posistion strax därpå. Barca åkte ur CL samma säsong mot Inter, (Ibra tyckte att den långa bussresan till Milano var största anledningen till att de åkte ut) och Ibra var den som fick lida för att samarbetet på planen inte fungerade. Messi var iskall i spelet mot Inter. Han har ju aldrig gjort ett spelmål ännu mot italienskt motstånd.

ANNONS

God Jul! Mera läsning blir det i fortsättningen och i mellandagarna. Jag fick ju Pluras bok också..

Publicerad 2011-12-24 kl 21:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto