Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bland Gladiatorer och madonninor

Buona Sera.

Vårt uppehåll med Club Calcio blir längre än ifjol. Nu sitter man ju här med abstinens och följer Palermo-Napoli. Darling kommenterar, och han lyfte nog ögonen lite extra i eftermiddags nör Matri dunkade in 1-0 för Den gamla damen i Turin. Och så vann ju Chelsea också. Vilken helg! Gargano skjuter med kraft, Matri plockar ner en omöjlig boll och Napoli spelar med tokpress.

Det här veckoslutet har gett oss lite intressanta besked hittills. Roligast av alla var väl ändå Totti’s T-shirt?

Inter har börjat tuffa ifatt topplagen så smått, och med fem raka vinster känns det som om det är bra läge för nerazzurri i Il Derby della Madonnina. Jag, Snobben och Birro gör studio på plats nästa helg. Sämre kan man ha det. Dagen därpå går vi väl enligt tradition ner till Osteria del Corso där många av lirarna käkar lunch. Inte bara de aktiva utan även många av de lite äldre. Juventinon som äger stället är tillsammans med en svensk tjej och både service och mat är suverän.

ANNONS

Och där gör Gargano en Lavezzi-löpning och lirar in Pandev till 1-0.

*****

Luis Suarez landslagskollega Álvaro Pereira var upprörd över domen i England: ‘ Om de kallar mig ”negro” så skrattar jag.’

*****

Milan fick en ny straff idag och konkurrenter och motståndare surar. Stubben brukade säga om försvarsspel att ‘ger du domaren chansen att blåsa straff så har du redan riskerat tillräckligt.’

Idag var det Atalantas Manfredini som såg misstajmad ut och var inte nära bollen vid två tillfällen då Ibra och Pato föll i straffområdet. Problemet var bara att huvuddomare Rizzoli blåste vid fel tillfälle, men Manfredini var ju klumpig som gav domaren chansen att blåsa.

*****

Juve vinner borta med 1-0. Känns det igen? Jag har, konstigt nog, saknat det där Juve som åker och vinner med 1-0. Det Juve vi har följt de senaste åren har tappat storledningar, 2-0 har aldrig känts säkert och flopparna mot Fulham och Bayern München i Europa kommer jag inte glömma på ett tag. Skönt att det riktiga Juve är tillbaka.

ANNONS

*****

Jag som jobbar med den här ligan hyser en extra kärlek till de italienska lagen. Jag blir glad när dom lyckas i Europa, jag har ofta blivit besviken när dom har åkt ut. När jag är ledig har jag ofta tagit chansen att åka ner och se många av de här lagen. Det har ofta handlat om Juve, Milan, Inter och Roma men vi har också rest till Neapel, Genua och Florens, min gamla hemstad. Under de här åren är det allra mest Milan som haft framgångar och stått för fina prestationer, men jag blev lycklig att se Napoli den där magiska kvällen mot Manchester City också. I vår åker vi säkert neråt igen.

*****

Gladiatorerna har dragit igång nu och rullar på fram till slutet av mars. Jag är för egen del ruggigt impad av den proffsiga inramingen och har fått många nya kollegor och vänner som jag gärna jobbar mer med i framtiden. Hela produktionen präglades av en prestigelös stämning med många professionella medarbetare inom olika grenar.

ANNONS

Det som är läckrast med programmet är ändå tävlingsmomentet. Gladiatorspelen i Rom ligger ju till stor del till grund för dagens elitidrott. Det här är ju lite ‘back to the roots’ och jag kan lova er att både Gladiatorer, utmanare och jag och Nicke har tagit det här på största allvar. Hade detta bara varit ett nöjesprogram utan krav på prestation så hade det inte varit samma sak. Håll ögonen på Pansar. Han är galen!

*****

Antonio Di Natale. Du är min kung och hjälte.

Stevan Jovetic. Du är min framtida kung och hjälte. Högst potential av alla i Serie A kommande år.

Vad hände förresten i Siena? Hur kan Lazio plötsligt tappa in fyra mål efter sina fina bortaresor i höstas? Är Europa League-plats max för Lazio denna säsong?

*****

2012 har inletts lugnt och fint. Perfekt. Sköna kvällar hemma, ingen större stress, lite mindre projekt och inte så mycket att styra med FC Andrea Doria. Men snart rullar det igång. Bäst att förbereda sig. Och om en vecka är vi mitt i andra halvlek på San Siro..

ANNONS
Publicerad 2012-01-08 kl 20:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto