Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Grande Inter

Fredag förmiddag och kroppen värker skönt. Igår ett pass med Gladiator Ice, idag squash med Freddan och imorgon ska festfixaren Johan Petré få gå en timma i glasburen mot mig uppe på Kungliga.

Jag är ingen stark träningsprodukt under mitt vuxna liv, men jag har vaknat till. Det började för knappt tre år sedan när jag kom hem efter en Italienresa. Vi reste ner ett gäng vänner i vanlig ordning och när jag kom hem och såg mig i spegeln såg jag de svarta ringarna under ögonen. Magen var rund och trind och ur lungorna kände jag hur röken låg kvar.

Mat, alkohol, cigg och ännu mer mat, rökning och goda viner. Det kan vara ok att ta ett glas vin eller ett par men att leva sådär som på våra resor eller som vi tenderar att göra på somrarna är inte ok.

ANNONS

Jag lade ner snusandet för snart fem år sedan, ciggen lade jag bort sommaren 2010. Min nya gymperiod inleddes i höstas. Jag kör ett par pass i veckan minimum och tänkte öka till tre. Tennis brukar jag köra nån gång veckovis men jag tänkte spela mer nu. När det gäller squashen så lirar jag så mycket jag kan.

Min kiropraktor säger att min rygg och nacke kommer att ta ett eller två år att få bukt med. Ett långt och strävsamt jobb har inletts. Han säger att min tid med ‘spurtidrotter’ som ung har satt sina spår.

– Spurtidrotter, med mycket start och stopp så som fotboll och innebandy eller racketsporter, säger han. Det har gjort att dina höftböjare har ‘dragit ihop sig’.

Jag har fått några otroligt jobbiga stretchövningar för att sträcka ut höftböjarna. Varje dag ligger jag på soffan eller sängen och sträcker ut. Inte nog med att jag fick glasögon i våras. Att bli gubbe sätter sina spår, men nu ska gubben bli fräschare än nånsin. Det var på tiden.

ANNONS

*****

Inter får kritik för sin destruktiva fotboll efter sju raka vinster. Inter har historiskt sett alltid varit som bäst när laget har haft en strikt defensiv approach. Ända sedan Grande Inter vann två raka Europacuper på 60-talet med Helenio Herreras catenaccio. När Inter vann scudetton 1989 släppte den tyska upplagan av Inter in 19 mål på 34 matcher.

När Mancini tog över blev Inter lyckosamma först då han fick laget organiserat defensivt. Sedan kom betong-Mou. Tränare som Leonardo kommer aldrig att vinna titlarna, och även om Ranieri inte heller är den som vinner titlarna så har Inter ändå hittat tillbaka till sin rätta mentalitet.

*****

Jag fick äran att kommentera Il Derby della Madonnina och El Clasico inom loppet av bara några dagar. Jag får vara tacksam.

*****

En 38-årig Genoa-supporter ligger på sjukhus efter att ha blivit skadad i strid med en polis. Det stärker ju inte polisens och statsmaktens förtroende direkt. Allt oftare står supportrarna upp mot statsmakten i ett förtroenderubbat Italien. I detta fall har jag inte läst på detaljerna runt detta enskilda fall.

ANNONS

*****

8-9 spelare i världslagen som presenterats av FIFA, UEFA, FIF-pro-spelare i Barcelona eller i vissa fall Real Madrid. Real Madrid har haft råd att ha Kakà på bänken under flera säsongers tid nu. För bara ett par år sedan dominerade Premier League Europa, men på bara ett par år ser vi att bara Wayne Rooney och Nemanja Vidic gör anspråk på en plats bland världens stora spelare från den ligan. För egen del kan jag tycka att Robin van Persie och David Silva bör vara där också, eller varför inte Vincent Kompany? I Italien är det idag bara Thiago Silva som tar plats bland de stora.

*****

Fotbollen saknar den gentlemannaanda som finns i exempelvis rugbyn.

Järnet nere på planen, fans som festar tillsammans och efter matcherna en gemensam bankett. Pepes skådespel och fula tilltag mot Messi känns tyvärr typiskt för hur hur dagens fotboll ser ut och det är framförallt de latinska rötterna som ger fotbollen det ansikte som vi ser idag.

ANNONS

Vi i lilla FC Andrea Doria får göra det vi kan för att komma närmre rugbyn. Nånstans måste vi börja!

Publicerad 2012-01-20 kl 11:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto