POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sorg och tomhet

Min mammas kollega kom rusande mellan cyklar och gångare i sommarsolen utanför St Larskyrkan i Linköping. I sin påse från speldosan kunde vi skönja en nyinköpt LP-skiva.

– Vad är det för album du har köpt, undrade mamma. Mammas kollega rodnade lite och pratade liksom från magen då han svarade.
– Whitney! Whitney Houston är världens vackraste kvinna. Hon är den charmigaste, gladaste kvinna som finns och dessutom finns det ingen som sjunger så bra som hon. Hon har allt!

Ungefär så minns jag att han svarade. Det var sommar i mitten på 80-talet och ‘How will I know’ hade just tagit musikvärlden med storm. Idag skär det i hela hjärtat när jag hör hennes ungdomliga, hoppfulla stämma.

Tomhet.

För egen del köpte jag hennes uppföljade uppe i San Marino sommaren 1987. Jag lyssnade mycket på ‘Where do broken hearts go’ och drömde säkert om någon speciell.

[youtubeplay id=”8yvsU4SNWPA” size=”large”]

Några år senare läste jag om hur en viss Bobby Brown tagit över Whitney, hur drogerna tagit över henne och hur allt det stora som var Whitney bara blev mindre och mindre. Nu finns inget kvar. Whitney är borta. Where do broken hearts go? Idag har jag ingen aning.

*****

Jag ligger i sängen och är på väg upp. Idag väntar slutspel för Andrea Doria i Spånga Night Open. Sen gym och Fotbollskanalen Europa på kvällen. Det svider att inte få göra Club Calcio på kvällen. Den här satsningen som har varit så kul har bromsats in i december och januari månad och jag vill så gärna att vi rullar på vecka efter vecka.

Hela gårdagen dominerades av Suarez vs Evra. Igen. Suarez hade en chans att återupprätta sin heder, men valde att inte sträcka ut sin hand till Evra. Rio Ferdinand körde samma grej mot Suarez.

Förlåtelse är enda svaret i en konflikt. Allt annat hamnar under den egna huven och en ständigt pågående konflikt gynnar ingen. Därför skulle Suarez eller Rio varit de stora människorna på Old Trafford, men så var inte fallet. Evra å sin sida visade sig också i detta fall vara liten då han firade framför Suarez efter slutsignalen. Han kunde ha varit den store vinnaren om han glatt hade tackat publiken på Old Trafford på ett sportsligt och sansat sätt, men som Rio Ferdinand skrev på twitter så tog känslorna över. Som dom gjorde för Rio på Café Opera för några år sedan.

*****

Milans vändning i Udine är närmast osannolik. Maxi Lopez har vaknat till efter sitt miljöombyte, har anpassat sin frisyr till Milanos gator och tillsammans med El Shaarawy såg duon ut som vilken klassduo som helst. Jag har en väninna som känner Maxi och som bara har gott att säga om honom. Jag trodde inte att han skulle kunna gå in i Milan och stå för avgörande insatser, men jag och många andra har säkert glömt hur det här måste kännas för honom. Som en revansch. Som en chans han måste ta vara på. Och som han gjorde det igår kväll i Udine!

 

 

Publicerad 2012-02-12 kl 10:44
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto