POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Han är Maestros ersättare

Äntligen ligger jag här i min säng med min Mac igen och skriver några rader. Sonos-systemet lirar ‘Drops of Jupiter’ av Train. Skön upptoppad 90-talspop i ny tappning.

Jag läser om Maestros skada och jag känner för honom såklart. Samtidigt är elitfotbollen karg och cynisk. Maestro har inte varit som bäst i landslaget på sistone och insatsen nere i Budapest oroade. Han har alltid lidit lite av att vara för dominant för att passa in i en synkad fyrback, men han har blivit mer applicerbar de senaste åren.

Jag ser en självskriven ersättare som komplement till Mellberg, och som inte tar lika mycket plats. Jag har alltid älskat Mikael Antonsson som spelare, och den utveckling han nu har fått i Bologna har gjort honom till en toppspelare. Mikael är följsam, trygg med bollen, spelar sig ur situationer med låg puls och har även uppspelen i det långa spelet. Ändå sitter hans styrka i att läsa spelet och därmed att förutse faror och täcka farliga ytor.

På sikt kommer även Joel Ekstrand att bli aktuell, så som han gör framsteg i Udinese.

Jonas Olsson? Jag tycker att han blir lite för het ibland och kliver in för tidigt och bränner sig. Det händer då också att han ger upp ytor bakom sig, att han råkar gå in bryskt mot sina motsåndare eller att han ger upp sin position och skapar oreda i backlinjen. Jag ser tyvärr lite samma tendens hos Andreas Granqvist, även om båda spelarna spelar sig bra ur situationer och har bra taktiska skills i övrigt.

Samtidigt kan Ibra växa sig in ännu mer i gruppen med sin nya lillebror Guidetti att hålla reda på och kanske blir det mindre grupperat om inte Majstro och framförallt Chippen hamnar i lagkaptenens fan-club.

I ett slutspel handlar det till stor del om att ha spelare i form och även om erfarenhet är viktigt så är det ofta spelare på väg mot sina internationella genombrott som sätter färg på turneringarna. För varje dag som går ser jag hur många otroligt lojala, starka centrala fältare vi har av god internationell klass. Jag ser Ibra, Elmander och Guidetti som grymma forwardsalternativ som kan komplettera varandra i alla konstellationer.

Jag tror att även Hamrén har upptäckt att spelare som Wernbloom, Källström, Rasmus Elm, Toivonen, Anders Svensson och kanske till och med Albin Ekdal, alla skulle göra sig bäst i en kompakt 4-4-2 med diamant. Med andra ord kan det i detta fall vara lönt att byta spelsystem.

Toivonen/Elmander som spets i diamanten, Ibra/Elmander som anfallare, Kim som vänster mezzala, Rasmus Elm som regista och flera potentiella spelare till högra mezzala-rollen inklusive Seb Larsson.

Jag är optimistisk. Vi kommer att kunna få ett kompakt, spelande lag, som kommer att kunna straffa alla våra motståndare i djupled. Vi kan gå långt. Vi har spelare på väg åt rätt håll i karriären och jag tror att Rasmus Elm kan bli en av turneringens bästa spelare innan han förhoppningsvis flyttar till en riktigt stor klubb i en stor liga.

Publicerad 2012-02-28 kl 16:34
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto