Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ciao Ciao Italia!

Hussfelt

Ok, dags att dra ihop några rader igen.

Jag ligger i sängen. Sovrummet börjar se bra ut. Jag flyttade in i mitten av augusti ifjol och nu börjar det bli klart här. Jag behöver dock några veckor till. Så där har det låtit nu ett bra tag.

På lunchen smög jag iväg med Lasse och Hasse för att följa CL-lottingen på O’Learys, lilla Sveriges enda Sportbar. Min favorit ligger i Gamla Stan, men de flesta av de andra känns tyvärr lite opersonliga och tråkiga tycker jag.

Milan får möta Barca igen, och den spontana reaktionen är väl ‘Ciao Ciao Italia’ eller ‘Arrivederci’.

[youtubeplay id=”RqRVSb13LkI” size=”large”]

Annons

Barcelona är vår tids bästa lag såklart, med en helt egen filosofi och med Xavi/Iniesta + Messi-faktorn. Samtidigt är Milan ett lag med ett mycket starkt eget spel och med ett lag som är under stark utveckling. De två mötena i Barcelona och Milano visade två olika matchbilder och med spetsar som få lag i fotbollsvärlden kan toppa.

Milan gjorde 1-0 tidigt på Camp Nou och det krävdes två helt osannolikt fina individuella prestationer av Messi (soloräd) och Villa (frispark) för att Milans försvar skulle öppna sig. I övrigt släppte inte Milan till något annat än själva bollinnehavet. Då kunde Thiago Silva utjämna i slutet efter hörna.

Returen såg jag på plats. Barcas trebackslinje slets i stycken av Milan som missade massor av öppna lägen. Pep kan omöjligt satsa på en treback igen, med den obalans katalanerna visade upp där. Å andra sidan har Milan visat upp bristande organisation och koncentration både i den matchen och på Emirates Stadium senast och det kommer inte att hålla mot Barca. Jag tror att det blir avgörande, hur mycket Milan är villiga att offra i offensiven. Med lågt försvar är det svårt att straffa det här laget. Precis som under andra halvan av matchen i London.

Annons

Rent generellt tycker jag att det ska bli underbart att få se om det kan bli klassikermöten som Real – Bayern i semi, men även en final mellan en av dessa två och kanske vinnaren i mötet mellan Barcelona och Milan.

Det blir ytterligare en vår att njuta av, vänner.

Publicerad 2012-03-16 15:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto