Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det räcker nu, Juventus och Milan.

Hussfelt

Det är den förste april och egentligen kan jag lura dig vart jag vill.

Bloggens uppdateringsfrekvens har havererat och i maj månad är dess existens hotad. Vi får se om det bli mycket mer.

Jag tröttnade på kommentarer i kommentatorsfältet som inte bara handlade om innehållet utan blev personliga. Jag tycker om att diskutera åsikter och synpunkter, men jag modererar inte mina kommentarer och då blev det enklare att stänga av istället.

Om en timma drar jag iväg för att jobba. Livet och dess förpliktelser och belöningar, allt går i ett.

Igår spelade Milan 1-1 mot Catania, efter att en av de assisterande domarna haft en riktigt dålig dag. Framförallt hittade han ett par offside-avvinkningar som visade sig vara felaktiga. Efter matchen kunde inte ens gentlemannen Allegri hålla sig längre. Han bad titelkonkurrenten Juventus att hålla tyst.

Annons

Statistik de senaste säsongerna visar att Milan haft stor fördel gentemot Juventus när det gäller exempelvis utdömda straffar. Går man från fall till fall blir bedömningen mer rättvis, men hursomhelst så har Milan en grym pluskvot när det gäller straffar för och emot sedan Calciopoli, medan Juventus kvot är relativt jämn.

Juventus ledning med sportchef Marotta i spetsen har valt att kommunicera ut sitt missnöje med domarna och har valt ‘silenzio stampa’-vägen. Tränaren Antonio Conte har under säsongen med allt högre frekvens och alltmer högljutt valt att lägga fokus på domarinsatserna. Nu har Milan-tränaren Allegri tröttnat på Juventus alla utspel, och han har fått Galliani med sig.

Jag tycker att det hela känns som om det hamnar på sandlåde-nivå, och jag tycker att klubbar som Juventus och Milan ska göra allt dom kan för att behålla sin värdighet. Fokusera på fotbollen istället för på domarna som har både dåliga och bra dagar, precis som spelarna och ledarna.

Annons

 

Publicerad 2012-04-01 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto