Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vinnarkultur

Hussfelt

Det finns en inneboende styrka i Berlusconis Milan. Det har alltid varit så och det verkar som att det kommer att förbli så.

Ända sedan AC Milan med sina värvningar i slutet av 80-talet bestämde sig för att bli bäst av alla har klubben bytt ut både tränare och spelare. De sammanhållande länkarna har alltid varit Silvio Berlusconi, Adriano Galliani och fram till nyligen Paolo Maldini. Den viktigaste av dem får vi nog anse vara Galliani.

Han är alltid nära klubben, han är Silvios länk till spelarna, han är tränarnas bollplank och han är AC Milans smarta förhandlare. Adriano Galliani är, precis som Ferguson i United, även kulturbäraren som varit med sedan 1986. Lika viktig för värvningarna som att föra traditionen vidare. Varje gång Champions League-hymnen ljuder ut sitter Galliani där i sin guldslips, och hymnen är den ljuvaste av musik i en Milan-spelares öra.

Annons

Sjufaldiga mästarcupsmästarna Milan var underdog 1994 när Barcelona besegrades med 4-0. Få hade räknat med att Milan skulle nå tre finaler av fem mellan 2003 och 2007 och vinna två av dem, men vi har ofta fått se hur Milan-spelarna lyfter sig i Europamatcherna.

Jovisst, det finns klassiska ras också, som det mot Deportivo La Coruna, mot Liverpool 2005 och nästan senast mot Arsenal, men Milan är en klubb som alltid kommer igen. Derportivo är borta, Liverpool är långt från de stora matcherna, men Milan skapade bäst chanser för att vinna senast mot Barcelona på San Siro.

Det är svårt att byta ut spelare och ändå behålla kulturen, men tränaren Allergri vet att Ambrosini är som gjord för att spela i den här turneringen. Nesta är också en sån där. Och så finns det en kille som heter Clarence Seedorf, som spelar fotboll i sitt eget lilla tempo, som är så viktig för att avlasta sina lagkamrater. Clarence Seedorf har inte varit intresserad av att åka till bortamatcher mot smålag i Italien de senaste åren. Seedorf sitter ofta inte ens på bänken i Serie A. Men ikväll är stunden kommen. Ikväll spelar Seedorf i en vit Milantröja, och när Milan spelar i Champions League så brukar laget plocka fram den där inneboende styrkan.

Annons

Barcelona är favorit, men Milan räknar säkert med att detta går vägen. Det är den kalla beräknande känslan som har skapats av alla triumfer genom åren.

För egen del ser jag matchen på Södra Teatern, Mosebacke. Ses där!

Publicerad 2012-04-03 14:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto