Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Maradona i rockn’roll-land

Hussfelt

Fotboll, rockn’roll och och Diego Armando Maradona. Måndagskvällen i Manchester var galen och högst lät Manchester Uniteds ‘noisy neighbours’.

Jag vet. Det går långt mellan inläggen nu och det passar sig ju inte i en blogg. Tanken är såklart att jag ska kasta mig över detta med bloggande och riva av så många inlägg att ni knappt hinner uppdatera sidan och jag håller i detta nu på med att hitta en lösning till hösten där jag återigen blir mer frekvent. Hoppas att jag löser det!

Manchesterderbyt. Ja, vad ska jag säga? Jag har fått en och annan gliring för att jag berömt Mancinis jobb med City i ligan, men det gäller att stå på sig när det känns som om man har rätt. Jag är för egen del mycket nöjd med Mancinis tränargärning. Ligans offensivaste lag har även bästa försvaret, en fin balans i laget och i årets viktigaste match så var det stor skillnad på både attityd och kvalité när City ställdes mot lokalrivalerna United. Bäst var ändå Mancinis sätt att hantera Fergusons promenad ut mot fjärdedomaren.

Annons

Alltför ofta har den gamle skotten brett ut sig och varit ensam tupp i hönsgården, men Mancini visade att det är en ny sheriff i staden.

Störst, förutom vinsten och fighten på sidlinjen som visar på att italienaren är på väg att besegra Ferguson i hans egen paradgren ‘mindgames’, var nog ändå Liam Gallaghers entré på presskonferensen. Kommentaren efter att Kompany avgjort är redan en klassiker. ‘Viva la Belgium.’

Tänk att fotboll 2012 kan ha Maradona på läktaren, Maradonas svärson på planen, Liam Gallagher sjungandes ‘Hey Jude’ i matchhjältens VIP-säte, Balotelli spexandes på bänken och allt i en match som inte bara gällde två klubbars stolthet, utan med en ligatitel på spel där den ena parten dominerat i två decennier och där den andra parten inte vunnit på 44 år. Jag satt såklart som klistrad framför dramat.

Annons

För egen del blev jag överraskad över hur bra Yaya Touré var mot min favorit Paul Scholes och hur lite Wayne Rooney fick att göra.

Nu måste dock City vinna i Newcastle, och det är ingen enkel uppgift. Tror även att United kommer att få kriga för full pott i Sunderland i avslutningen. Mer att vänta på den här bloggen snart.

Publicerad 2012-05-02 12:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto