POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Svenske U21-hjälten är bäst betald

Jag sitter faktiskt och bloggar på Ki-mama som har bästa sushin i Vasastan.

När jag läser den där första raden igen ser jag framför mig den gemene Vasastadsbon. Första raden blir lite klyschig sådär. Jag bor här i krokarna och kan alltså räkna in mig i kategorin ‘Vasastadsbo’ (eller Norrmalmsbo om ni vill), men det var långt ifrån självklart att jag skulle flytta hit, och jag känner mig inte som den typiske Vasastadsbon.

Jag har inte grovt skägg nog, inte lika rakat hår på sidorna, mina chinos är för tajta och jag saknar upprullningen på jeansen. Jag går dessutom sällan i sneakers.

Men jag går på bästa sushin i Vasastan, och det är nog mer eller mindre allmänt bekräftat att det är bästa sushin här i området.


Ki-mama

*****

Jag är hemma igen efter det stora äventyret i Kalmar igår. Sveriges U21-landslag höll alltså undan mot Ukraina och är klara för playoff till EM. Grattis till avancemanget killar!

Jag tyckte för egen del att många av spelarna imponerade. Kanske Mikael Ishak imponerade mest av alla. Om han slipar ännu mer på sina avslut har han alla förutsättningar att bli en stor internationell striker. Jag och Snobben har till stor del följt U21-landslaget det senaste året, och ikväll får jag följa Sverige – Kazakstan i TV4 från TV-soffan.

*****

Idag offentliggjorde Gazzetta dello Sport spelarlönerna i Serie A. Här är klubbarnas totala lönebudgetar:

Milan €120m (Pato €4m), Juventus €115m (Buffon €6m), Inter €100m (Sneijder €6m), Roma €95m (De Rossi €6m), Lazio €66.2m (Klose €2.1m), Napoli €53.2m (Cavani €4.5m), Fiorentina €38.8m (Jovetic €2.5m), Sampdoria €29.8m (Palombo €1.5m), Genoa €28.9m (Borriello €1.4m), Bologna €28.4m (Gilardino €1.2m), Atalanta €23.7m (Denis €1m), Palermo €23.4m (Miccoli €1.2m), Torino €22m (Bianchi €1.3m), Udinese €21.2m (Di Natale €1.3m), Parma €21.2m (Amauri €1m), Siena €18.9m (D’Agostino €0.8m), Catania €18m (Andujar €0.6m), Cagliari €15.9m (Conti €0.75m), Chievo €15.9m (Pellissier €0.8m), Pescara €10.8m (Celik €0.4m).

Värt att notera är att Mervan Celik är bäst betald i Pescara, men att han inte tjänar mer än en tiondel av den ständigt skadedrabbade Alexandre Pato, Milan. Siffrorna ‘ljuger’ lite då Milan förvisso har högst löner, men då många av spelarna har hämtats in på fri transfer och i slutändan inte kostar klubben lika mycket som många av konkurrentklubbarnas spelare totalt sett. En kontrast till de största klubbarna är Napoli, som betalar mindre än hälften så mycket som Milan och Juventus, men som har betalat en hel del pengar för spelare som Cavani, Vargas och Inler.

Här är de tio spelare som tjänar mest av alla i Serie A:

1. Gianluigi Buffon (Juventus), Daniele De Rossi (Roma) och Wesley Sneijder (Inter) €6m
4. Francesco Totti (Roma) €5m
5. Edinson Cavani (Napoli) och Diego Milito (Inter) €4.5m
7. Esteban Cambiasso (Inter), Philippe Mexes, Alexandre Pato och Robinho (Milan) €4m.

 

Publicerad 2012-09-11 kl 15:59
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå