POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Verratti är på modet

Ligue 1 är inte det sköna spelets liga, men det dräller av spelare med bra fysik. Igår ställdes Ibra och hans vänner mot Toulouse och det var imponerande att se alla 22- och 23-åringar hos bortalaget stå upp mot världsspelarna i PSG.

PSG har nästan blivit som ett 21:a Serie A-lag. Med Sirigu, Thiago Silva, Maxwell, Verratti, Sissoko, Thiago Motta, Ibra, Lavezzi, Ménez och Pastore känns det som lite av ett All Star-lag plockat från den appeninska halvön. I de matcher jag har sett PSG spela i höst saknas den spets hos motståndarna som nämnda spelare besitter.

Efter Pirlo är Verratti den mest bekväma, lugna och närmast nonchalanta spelare jag har sett med boll. Hans nästan naiva sätt att spela sig ur alla trängda situationer är avundsvärda. Jag tycker om honom mer och mer för de egenskaperna. 165 cm Verratti är en spelare som är på modet. Jag är inte säker på att han hade fått chansen på samma sätt för bara 10 år sedan. Nu drömmer de flesta lag om att få fram en Xavi eller en Verratti, en liten playmaker med gyllne fötter.

*****

Låren värker och kroppen njuter av vilan. Jag brukar faktiskt vinna när jag ger mig ut på squasbanan men Rickard Olsson (Vem vet mest?) har hittills varit för svår även om jag har tagit set på honom nu. Gladiatorernas ‘Pansar’ har jag dock hållt bakom mig hela våren.


Pansar – glad ändå.

Min vän Freddan är ett närmast fysiskt fenomen och har lirat tre pass i veckan efter sommaren och nu är han ikapp mig på squashbanan. Även om det är jag som styr spelet så ser han till att springa upp det mesta och nu måste jag höja mig för att börja besegra honom igen.

Jag kompletterar min squash med gym och Padel Tennis och i veckan var det en kollega på SVT som fick se sig besegrad efter fyra sets härliga dueller. Det är ingen idé jag avslöjar hans namn här. Det får ni lista ut själva. Han led dock av att ha fått en bristning högt upp i baksidan.

*****


Late Night EM-trion.

Utvärdering av EM på TV4 igår. Det var ett fantastiskt program att göra. Gladiatorerna, Club Calcio och Late Night EM har alla sin charm, och det som var allra mest uppskattat i somras verkar ha varit Italien – Spanien med bilder hemma från min TV-soffa.

Johanna, med spanskt blod mot Marcus med italienskt blod. En rafflande, underhållande match som slutade 1-1 och de båda kramade om varandra efter slutsignalen.

Det var fint att se två så passionerade människor visa känslor i TV. För mig var deras passion en stor del av underhållningen.

[youtubeplay id=”FLMgSvwQEvE” size=”medium”]

 

Publicerad 2012-09-15 kl 13:25
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå