POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Mancini är redan pressad

Jag följde Real Madrids möte med Manchester City igår och reflekterade över en del i Roberto Mancinis lag, och även en del om Mou och hans mannar.

* Mourinho bar kostym när det vankades stormatch. Själva kostymen var tajt och satt bra. Den där öppnade slipsknuten var dock inte lika elegant, nu när Mou inte var på after work, utan mitt uppe i en högtidsstund.

* Maicon ser inte lika spänstig ut som för två år sedan. Redan mot Spurs ifjol hade han problem mot Gareth Bale, mest därför att Lucio gav ett alltför dåligt understöd. Med De Jong såld och utan mycket hjälp från Kompany igår såg han inte bra ut. Maicon behöver dock spela sig i form.

* 19-åriga Fiorentina-värvningen Nastasic klev in i hetluften direkt. Han var fläckfri, förutom på 2-2-målet då Di Maria alltför enkelt fick promenera förbi Gareth Barry och spela fram Benzema. Där och då var Benzema för slug för unge Nastasic. I övrigt alldeles utmärkt, och med en mycket högre potential defensivt än Joleon Lescott.

* Vincent Kompany kan vara Premier Leagues bästa försvare, men i England ställs han varje helg inte mot så högklassigt motstånd som igår. Att möta Ronaldo, Higuain, Benzema och Özil på Bernabéu är i princip den optimala prövningen. På 1-1 och 2-3 är han fel ute. Han behöver mer internationell erfarenhet för att kalla sig bäst i Europa. Det är en bit kvar.

* Är Yaya Touré modern fotbolls mest kompletta mittfältare? Fysiken, tekniken, speluppfatttningen, farten, arbetsförmågan och framspelningarna och avsluten. Det var en genial värvning, och för varje dag blir vi mer och mer övertygade om att han förtjänar att vara en av de bäst betalda i England.

* Ronaldo! Stora spelara avgör stora matcher i kritiska lägen. Igår klev han in och avgjorde en stor match i slutet i den största av turneringar i ett stort, prestigefyllt möte. Hatten av för en av de största. Äntligen (för Ronaldos del) är han som bäst när det gäller som mest.

* Real Madrid har gått kräftgång i de mindre matcherna hemma i Spanien. Jo, derbyt och matcherna mot Valencia och Sevilla är stora, men inte så stora som dubbelmötena mot Barcelona eller premiären i Champions League. Real är de stora matchernas lag denna säsong. Känslan är att fokus ligger på att vinna i Europa. Ligan kommer att glida dem ur händerna.

* Mou gled på knäna vid 3-2-målet igår och visade hur mycket det där målet betydde. Man City har blivit ett respekterat motstånd och betydelsen av det där målet i Mourinhos värld går inte att förringa.

* Jag gillar Joe Harts vinnarattityd efter slutsignalen. Det säger en del om lagets inställning.

[youtubeplay id=”-JwS9S8Y6nQ” size=”medium”]

* Roberto Mancini blir ständigt lottad mot svåra motståndare i Champions Leagues gruppspel med sitt Man City, men i år går det inte att skylla på någonting. Igår var han besviken över hur lågt laget försvarade sig de sista minuterna. Han måste ta laget till åttondel för att inte bli betraktad som misslyckad i de största turneringarna. Dortmund vann i går och satte en enorm press på City redan. Nästa hemmamatch mot tyskarna kommer att ge oss en aning om vilka som tar med sig Real Madrid till åttondelen.

* Slutligen var det fint att se den sportsliga och kunniga Bernabéu-publikens applåder när David Silva klev av. Jag tycker att Silva bör visa mer, oftare i de största matcherna med all den potential han besitter. Även Silva har lite kvar för att Man City ska kunna räknas bland de bästa.

Publicerad 2012-09-19 kl 12:02
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå