POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fotboll i fyran är ljuvligt

Jag hade valet att gå upp och träna med Boris och min boss Emir den här morgonen, men benen behövde vila. Jag valde att ligga kvar.

Den här helgen visade Juventus en av sina styrkor i oganisationen. Den där hungern, viljan att vinna finns inom gruppen. Det finns en vinnarmentalitet i Antonio Contes ledarskap och känslan är att de flesta i klubben nu styr sin kosa åt samma håll. Det är svårt att beskriva det där som Marcello Lippi, Antonio Conte och de andra skapade under 90-talet, men mycket av den känslan är tillbaka i klubben igen. Det krävs rätt karaktärer, ett tydligt ledarskap och om någon viker av från den riktningen måste man se till att låta en sån individ få lämna, eller att låta individen komma in på klubbens gemensamma linje igen.

*****

Vi spelade match i helgen med FC Andrea Doria, mot Vasasällskapet. Vår tränare ‘Il Gato’ tänkte likadant som mig och Christoper ‘Gökungen’ Kviborg för ett par matcher sedan då vi bara hade en renodlad anfallare. Vi bytte spelsystem, från 4-4-2 till min favorituppställning 4-2-3-1. Sedan systemskiftet har vi besegrat Spånga 2-1 (ledning fram till slutminuten då vi fick en straff emot oss), gamla allsvenskarna Reymersholm 3-1 (motståndarnas mål en raket från 30 meter) och i helgen ett gäng killar som konsekvent var lite sena på bollen och kom in sent i tacklingar, men ändå lyckades hålla någorlunda jämna steg. Vi vann med 2-0 till sist och nu återstår bara två matcher i serien. Det känns som om vi har satt den defensiva organisationen.

Nu återstår bara två matcher i den fjärde mellersta serien i Stockholm innan ett eventuellt kval till Division III. Just nu ligger vi trea, på samma poäng som Järla, men med fyra mål sämre målskillnad. Andraplatsen ger kval. Vi har alltså chansen att avancera i seriesystemet för fjärde gången på fem år. Det här laget är gjort av något alldeles speciellt. Våra gamla ikoner Andreas Andersson, Niclas Kindvall, ‘Vampyren’ och ‘Slitvargen’ (Fred Persson) finns kvar som stöd, men dagens hjältar heter Brune Tavell (tidigare Malmö FF), Håkan Malmström (ex Brage och BP) och Claudio Pereyra (ex Bolognas Prima Vera och Derby i England). Spelarna är, precis som i Juves fall (nåja, jämförelsen duger), utbytta, men mentaliteten finns där.

En lördag på Stadshagen kan man stå i mössa och tonade glasögon och en stor rock tillsammans med ‘Gökis’ och ‘Simone Bianco’. Simone, landets bästa fotbollsskribent, kom i taxi lagom till avspark. Vi pratade boll, njöt av Marcus Sennewalds kroppsfinter, Christian Höglunds ivriga hemåtlöp och tidigare Brage-spelaren Jesper Hagbergs lugn med bollen. Vi pratade om livet, drömde om en fest ute i Skå om 14 dagar och vi tog en kaffe i pausen. En varmkorv, en mazarin, några regnstänk och fisk luft. Fotboll i Division IV är ljuvligt.

Publicerad 2012-09-24 kl 11:02
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå