POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ny oro i svenska U21-landslaget?

Ja, det bör nog vara det efter att ha sett Lorenzo Insigne och Stephan El Shaarawy i de senaste matcherna. Det är inte så att vårt U21-landslag inte kan matcha Italiens dito, men det börjar nu bli allt tydligare att vi måste ha våra bästa spelare med oss. Man City-ägda John Guidetti kommer att saknas i de här matcherna, även om Ishak nu är på väg att fylla hans skor, men även om spelare som Jakob Johansson och Astrit Ajdarevic klivit fram i U21 så spelar dom inte i samma toppmiljö som Italiens stjärnor och många av de allsvenska spelarna kommer nog att få bekänna färg.

El Shaarawy gjorde totalt två ligamål förra säsongen. Nu har han redan gjort tre. Svaret på om Milan skulle få igång Pazzini på riktigt blev nu istället nej, El Shaarawy börjar redan bli redo. ‘Piccolo Faraone’ kan komma att bilda ett rörligt och målfarligt anfallsspel med Pato nu, och frågan är om Allegri håller fast vid ett tvåmanna-anfall eller börjar fortsätter experimentera med en topptrio. Det kan bli lyckat. Samtidigt börjar nu även milanisti inse att Pazzini är för begränsad i mottagningsspelet och i det mesta som sker utanför boxen. Han är såklart en joker att kunna kasta in om han är het, men som starter i ett topplag har han för få kvalitéer, tycker jag.

Lorenzo Insigne har gjort 37 ligamål totalt som utlånad på de två senaste säsongerna och är ännu bara 21 år. Inte bara det. Han har ett exceptionellt spelsinne och en touch och tajming i sina mottagningar och passningar som är på högsta nivå. Insigne är blott 163 centimeter men ute på planen spelar han som en gigant. Framtiden är redan här. Han har förvisso inte Lavezzis löpkraft i djupled och han är inte lika skicklig på öppnande löpningar eller lika uppoffrande i vilda hemåtjobb, men talangmässigt är han hals och huvud över Lavezzi känner jag.

*****

Jag har tippat att Napoli kommer att bli Juventus vassaste utmanare, med Inter som outsider och Lazio som rysardrag. Det känns lätt att stå fast vid det idag.

*****

Zamparinis Palermo har en svag upplaga i år. Så svag att presidenten själv är rädd att laget åker ur. Det finns fog för hans oro.

*****

Lorenzo Medici har ett hjärta av guld. Han vill det bästa för Marco Borriello som nu äntligen verkar ha hittat hem. Se den fina hyllningen från Club Calcio i söndags.

Fantastiskt att se den gamle ‘Genoa-Borriello’ tillbaka i sitt riktiga jag igen.

*****

Både Stramaccioni och Zeman har lag som är obalanserade och det duger inte för att träna ett lag med ambitioner att vinna serien. Med dessa tränare kommer varken Inter eller Roma att nå toppen, tror jag. Frågan är båda lagen missar CL. Förmodligen, om de här två tränarna blir kvar.

Publicerad 2012-09-26 kl 23:35
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto