Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Prinsen som aldrig kommer att ärva kronan

Hussfelt

Birdys spröda stämma och hennes version av ‘Skinny Love’ dansar ut ur mitt högtalarsystem hemma på Norrmalm. Det kan vara värt att trycka på play.

[youtubeplay id=”aNzCDt2eidg” size=”medium”]

Jag är en 38-åring som möter oktober i ensamhet. Helgen är över och alla roliga möten, alla spektakel och underbara jobb är förbi. Adjö september, hej 39 bast. Ungefär så.

Jag bjöd in Eurosportkillen Anders Cedhamre på en carpaccio och ett samtal i mitt kök igår. Cedhamre påminner till sitt utseende om Filip Hammar, som i sin tur påminner om mig, som i min tur påminner om Simon Bank. Om man ska tro på vad man hört i alla fall.

Anders uttryckte att många i vår bransch gifter sig med sina jobb. Många i vårt skrå blir ett med den personen som sitter i rutan och pratar. Det är lätt att hamna där. Att glömma bort att det finns andra prioriteringar. Anders valde ett vardagsjobb måndag till fredag och har fått chansen att stimulera andra människor genom att leda dem. Mina prioriteringar har hamnat på att göra ett bra jobb i rutan och jag har egentligen aldrig reflekterat över mina arbetstider. Vilka prioriteringar ska man ha vid min tid i livet? Vad är jobbet värt? Familj, vänner, att resa, ja, allt det där som har med kärlek och upplevelser att göra.

Annons

Kvällen till ära ska jag äta ensam. Jag inhandlade en fint marmorerad entrécote på Sydamerikanska Delikatesser i Hötorgshallen där Luís Johansson brukar dominera. En del av er har träffat Luís i Dorias kök del 2. Om inte, här kommer det igen.

[youtubeplay id=”pH15ZERpL4A” size=”medium”]

Lite funderingar efter spel i England i helgen:

* Arsenal har redan börjat tappa mark till täten i Premier League utan sin storstjärna van Persie. Var det överraskande? Nej. Frågan är dock om det var oetiskt av van Persie att flytta till Man United, att inte lämna landet av respekt till sina gamla supportrar. Det var David Fjäll som väckte frågan med mig.

* Tänk att Everton och Spurs har besegrat Man United-spöket i höst. Vad blir nästa steg? Är det bara tillfälligt? Kul hursomhelst att Everton äntligen får en bra start på ligaspelet. Det hör inte till vanligheterna. Kanske mår laget bra av att slippa Europa-spel?

Annons

* Alex Ferguson fortsätter att sätta press på domarna med sina utspel om tilläggstid. ‘Fergie Time’ har aldrig kännts hetare. Undrar just om han själv kan se parodin i det hela. Han är skicklig på att ta fokus från insatsen i alla fall.

* Man Citys stabila försvarsspel är ett minne blott. Får Mancini kontroll på det igen med Javi Garcia som ny defensiv mittfältare och djup kreatör framför Kompany och unge Nastasic? Det återstår att se.

* Äntigen lossnade det för Brendan Rodgers. Vad månde det bliva när det här laget förstärks och får resultaten med sig? Mycket att vänta av Liverpool framöver tror jag, även om det tar lite tid.

* Hallå! Är inte QPR ett fuskbygge med en svag manager? Säg gärna emot mig. De har ju en vass målis i Julio César iallafall.

Italien då?

* Inga träd växer till himlen. Är Di Natale för stor för Udinese? Det är ok för många andra att tycka det, men när han själv börjar anse det så var det förmodligen rätt av Guidolin att inte ta ut honom i helgen efter bråket i fredags. Hoppas att napolitanaren Di Natale kan förlåta och gå vidare.

Annons

* Alberto Gilardino såg ut som ett spöke då vi såg honom på träningarna i Milano. I Florens led han av att Fiorentinas satsning tappade luft när Prandelli lämnade. Nu har han fått ny luft under sina vingar. Bara Cavani har fler mål i ligan efter 6 omgångar. Detta hade jag aldrig väntat mig.

* Vladimir Weiss har egenskaper för att bli en vass ytter i en större klubb. Det såg Man City tidigt. Nu har det lossnat efter två raka matcher som målskytt i lilla Pescara. Bra scoutat!

* Jag tror inte Montella kommer att bli en av de stora tränarna, utan snarare är en helt ok tränare som är i en lagom omgivning just nu. Det Stramaccionis Inter visade upp i helgen mot Montellas Fiorentina var dock mer cyniskt och effektfullt än det jag sett Inter visa upp tidigare. Vilket djupledsspel! Nästan Napoli-klass faktiskt.

Annons

* Zdenek Zemans tid i Roma blir nog exakt ett år, precis som Luís Enriques. De flesta (om inte alla) framgångsrika lag börjar med att sätta ett försvarsspel, som blir utgångspunkt för vart man inleder sina anfall. Zeman brukar börja i andra ändan. Jag tvivlar på att han någonsin blir framgångsrik med sin strategi på den absoluta toppen.

* Milan är redan beroende av 19-årige El Shaarawy. Jag hade fel. Jag trodde han behövde ett par år till på sig att mogna. Det ser ut som om han redan nu är där. Vad händer när Pato är tillbaka? Nu har Milan åtminstone två anfallsstjärnor.

När det gäller Kevin Boateng (han som kallar sig Prince och dansar som Michael Jackson) så börjar det bli alltmer uppenbart att han har för stort huvud för sitt eget bästa. En skönhet vid sin sida, tröja nr 10 i Milan (som borde bäras av en tekniker med stort spelsinne), ett stort ego och en potential som motsvarar en medelgod eller aningen bättre Serie A-spelare. Jag tycker att ‘Prince’ lever upp till sitt max i en match på tio ungefär och det håller inte i en toppklubb. Titta på Ambrosini! Titta på Seedorf, Gattuso eller Pirlo. Alla känns dom fortfarande som ödmjuka killar trots sina stora prisskåp och meriter.

Annons

Det jag dock kan ge honom beröm för är följande. I hur många andra ligor bjuds vi på den här typen av underhållning nu och då?

[youtubeplay id=”J5i8OyC2GTg” size=”medium”]

 

 

Publicerad 2012-10-01 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto