Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

195 cm är hela skillnaden

Hussfelt

Jag ligger hemma med foten i ett så kallat klassiskt gammalt högläge. Höger stortå är opererad efter en gammal fotbollsskada som till slut i princip gjorde det omöjligt för mig att gå ordentligt. Det är första gången jag är med om en operation och känslan så här inledningsvis (peppar peppar) är att den har gått bra. Jag ska nu ligga med foten i högläge i två veckor innan återbesöket hos läkaren. Jag blir alltså kvar i sängen och soffan åtminstone i en vecka nu!

*****

Att göra Club Calcio är en ynnest på många sätt. Dels att få jobba i en så passionerad och kunnig redaktion, men även med responsen från våra tittare. Vi interagerar med många av er och tar gärna tips på hur vi kan bli bättre och utveckla oss. Igår var åter en sån där magisk kväll.

Simon och Marcus var välklädda i studion, för den stora festen. Robert och Martin var minst lika eleganta på San Siros innerplan. Robban ser verkligen stilig ut i den där kostymen från Rose & Born. Jag älskar när man inte lämnar detaljerna åt slumpen!

Marcus roll i vårt program? Jo, han är precis som i Late Night EM, länken mellan mig och ‘experten’. Simon berättar historierna och Martin berättar generellt sett om de taktiska aspekterna. Alla har olika roller och fyller olika funktioner. Denna rollfördelning skapar en dynamik i studion och gör att vi kan nå människor med olika infallsvinklar i fotbollen tror jag.

Annons

När jag började bevaka Allsvenskan 1999 var vi på Canal+ tidiga med att förklara spelet, att leta detaljer i gräsrektangeln. Fotboll är såklart så mycket mer än så. Nyfikenheten gör att vi söker nya vägar och utvecklas, även om vi idag ligger på en kanal som färre människor kan se. Och dessutom, när när alla ‘Zlatanister’ inte ser oss, så kan vi göra ett fotbollsprogram för den som har kärleken till sporten, till spelet, till ligan eller till den älskar programmet. Låt oss säga att vi gör programmet till dig med hjärtat på rätt ställe, som delar det vi gör, nämligen passionen.

*****

Tänk om Messi och Ibra hade fungerat tillsammans! Det råder ju inga tvivel om att Zlatan är den i fotbollsvärlden som kommer närmast Cristiano Ronaldo och Messi tycker jag. Nio mål! På 7 matcher! Sedan han kom till den franska ligan har många börjat inse att han är mer än hals och huvud för stor för den ligan egentligen, inte bara fysiskt.

Annons

Så tydligt blev det igår att Milan faktiskt skulle ha vänt det där derbyt mot Inter igår om han funnits kvar i klubben. Så liten är skillnaden. Och så stor. 195 cm.

*****

Sveriges U21 slipper Balotelli, Verratti, El Shaarawy och Destro när laget möter Italiens dito. Pust. Vi har chansen! Nu spelar Mervan Celiks vänner i U21 första matchen i Pescara, i Celiks hemstad. På tisdag i nästa vecka kommenterar jag och Martin returen i Kalmar!

*****

Ni märkte aldrig igår att jag hade klippt sönder min högra sko för kunna trycka ner min fot, som var tjockt bandagerad. Ett TV-trick som gick hem!

*****

FC Andrea Doria vann en dramatisk match mot Skå IK ute på Svanängens IP med 4-3 efter att Claudio Pereyra klackat fram kapten Niclas Haslum till avgörande målet.


Il Capitano firar.

Klacken fick såklart fnatt och först ner att fira var gamle Doria-hjälten Tomas Canessa som cyklat ut till matchen. Doria låg under med både 0-2 och 1-3 innan vändningen kom. En klassisk Doria-vändning. Nu väntar kval till Division III. Tänk! Vi som inledde i sjuan för fyra år sedan!

Annons

*****

Vilken fotboll som spelas runtom i Italien numera! Borta är den gamla omoderna tråkiga defensiva långsamma catenaccio-fotbollen. Kvalitén på ligan sett ur ett internationellt perspektiv har gått ner, men fotbollen har gått framåt. Spelarna har en fin taktisk drillning, den tekniska nivån är på topp och ofta är matcherna fartfyllda och dramatiska. Jämfört med 90-talet är detta ofta, rent underhållningsmässigt, rena önskedrömmen.

*****

Min kollega Marcus Leifby, med Bosse Hansson som förebild, skriver ibland krönikor om oss som jobbar med TV. En handlade om Lasse Granqvists AIK-referat nyligen, en annan om mig och Marcus Birro i sommarens EM. Marcus påtalar vikten av objektivitet, men hans förebild Bosse sägs ha suttit och läst sportnyheter i AIK-pin på 80-talet. Kommer det en ny text från Marcus om Bosse nu, efter det som dykt upp i media på sistone? När kritik är dåligt underbyggd är det lätt att tappa den fina vördnad och respekt man har byggt upp med varandra. Hoppas att Marcus finner en högre nivå framöver.

Annons

Vad sägs om Håkan Lönngren?

[youtubeplay id=”l4dfB8mJtJw” size=”medium”]

Publicerad 2012-10-08 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto