Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus eller Napoli?

Hussfelt

Jag fyller 39 år den 20 oktober, och jag har redan planerat firandet.

Jag och Snobben åker till Turin, käkar tidig apertivo på Norman..


Norman.


Snobben. En livsnjutare.

..innan vi går på Juventus – Napoli. Vi kommenterar matchen med start klockan 18 i TV4 Sport Xtra.

Ok, som jag trodde innan säsongen är Napoli numera Juventus värsta rival. Jag tycker att lagen ser jämngoda ut, även om balansen inte är likadan. Låt mig förklara.

Juventus har sina 46 raka matcher i ligan utan förlust och en tränare i Antonio Conte och en assisterande i Massimo Carrera som är ett av Europas mest intressanta tränarpar. Juventus har även målvakten Buffon och hela den italienska backlinje som spelade Italien till silver i EM i somras. Stopp.

Annons

Napolis tränare Mazzari hittar en allt bättre balans för varje dag som går, även om det är lättare att spela sig igenom Napolis försvar. Däremot har nu Napoli ett helt gäng godkända fösvarare som kan roteras i ligan och mot de enklare motståndarna i Europa League.

På mittfältet har Juventus Andrea Pirlo och Napoli Gökhan Inler. Pirlo har mera spets i sitt passningsspel medan Inler är bättre defensivt, även om de påminner lite om varandra som spelare. Napoli har släppt Gargano till Inter, vilket känns som ett steg i rätt riktning. Gargano är en riktig kämpe som vinner mycket boll, men som ofta gav upp sin position för att rusa in i press och det öppnade upp ett hål på Napolis mittfält.

I övrigt på mitten har Napoli Maggio till höger, som jag håller lite högre än Lichtsteiner. Å andra sidan kan Juve spela den urstake Asamoah till vänster där Napoli har Zuniga. Jämnt skägg igen alltså.

Annons

Marchisio är snäppet bättre tekniskt än Behrami, även om spelarnas roller påminner om varandra. Behrami vinner i sin tur lite mera boll. Härifrån och framåt tycker jag Napoli har den bästa spetsen, vilket kan avgöra ligan till Napolis fördel.

Marek Hamsik är i princip oöverträffad i sin roll som offensiv mittfältare och har en helt suverän ersättare i schweiziske landslagsmannen Dzemaili. Juventus har ingen motsvarighet till målskytten Edinson Cavani och där bakom ser just nu Lorenzo Insigne minst lika bra ut som Sebastian Giovinco. Goran Pandev är en superrysare i titelstriden. I övrigt tycker jag att båda klubbarna har fina trupper.

För Juventus del hänger mycket i offensiven på Mirko Vucinic. Fabio Quagliarella är en suverän joker att ha både i Italien och ute i Europa. Vad gör Bendtner i Turin? Iaquinta?

Annons

*****

Styrelsemöte med Andrea Doria igår. Jag har egentligen inte tid. Någon annan måste ta över efter mig på Årsmötet i mars. Överlever vi? Jag vet faktiskt inte. Det känns som om det hänger på mig.

*****

Italien – Sverige i U21 från Pescara på fredag. Vi sänder! Hörs då!

Publicerad 2012-10-10 12:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto