Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Belgien vinna VM?

Hussfelt

Troligen inte.

Däremot ser Belgien ut som världens mest intressanta landslag just nu, sett till sin relativt låga ranking och lagets utvecklingspotential. Sedan juni månad har Belgien vandrat upp 24 platser på världsrankingen, från 54:e till 30:e plats. Jag tror att dom är på gränsen till topp 10 när VM inleds i Brasilien sommaren 2014. Dessutom med ett lag som mycket väl kan kopiera Ceulemans och Scifos upplaga som blev semifinalister 1986.

Såg ni Chadlis show mot Helsingborg? Vi börjar där. Han är inte ens inhoppare i dagens belgiska landslag som sedan i somras besegrat Holland med 4-2, Wales borta med 2-0 och kryssat 1-1 mot Kroatien. Allt ligger nu i händerna på förbundskaptenen Marc Wilmots, som tagit sig samman efter att försökt ge sig in i politiken.

Annons

Har ni sett den 20-årige, Chelsea-ägde målvakten Courtois? Han har redan kammat hem Europa League som ordinarie, utlånad till Atlético de Madrid. Courtois är redan en toppmålvakt som har potentialen att bli bäst av alla, tror många.

I backlinjen kan Belgien redan idag spela med Vincent Kompany, Jan Vertongen, Thomas Vermaelen och med Daniel van Buyten som back-up. På mitten är en så skicklig spelare som Nainggolan bara avbytare. Där finns redan den fantastiske Eden Hazard, en modern Scifo, som kreatör. Uppbackad av Axel Witsel (gick från Benfica till Zenit i somras för 35 miljoner euro) och Ajax lille stjärna och magiker Dries Mertens som är som bäst ute till vänster.

Nu har jag ännu inte (förrän nu) ens nämnt Marouane Fellaini. Fellaini har den där karaktären som ett vinnarlag behöver. Han har potential att bli en av VM:s stora profiler, inte bara för den sköna frisyren utan även för hans arbetskapacitet hans mäktiga huvudspel och sin näsa för mål. Där bakom kan ju 19-åringen Lukaku få en lagom utveckling på den här tiden fram till VM, om han får förtroende att starta i en bra klubb.

Annons

Och, just det ja! Tottenhams Dembélé närmar sig 50 landskamper för Belgien och är ännu bara 25 år. När VM spelas kan han mycket väl stå på toppen av sin karriär.

Hinner nån ny, ung lovande belgare slå igenom innan VM? Jag tror att det här laget kommer att vara redo för de största matcherna snart. Imorgon klockan 20:30 ställs laget mot Serbien, i Belgrad, dock utan viktige Fellaini. Där kommer den andra verkliga prövningen för belgarna i kvalgrupp A.

Semi 2014? Jag håller det inte för omöjligt.

*****

Igår glömde jag att nämna Juventus Arturo Vidal, som ska ställas mot Hamsik i jämförelsen. Självklart ger Vidal Juventus en bättre balans och arbetskapacitet än Napoli, men om Hamsiks individuella, offensiva briljans kan överträffa Vidals slit på Juventus Stadium den 20:e oktober så kan Juventus långa förlustfria svit brytas.

Annons

Klockan 20:00 den 20:e oktober vet vi!

Publicerad 2012-10-11 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto