Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Regnblogg från Öland

Pappa läser högt ur nåt möbelmagasin. Lillsyrran lirar ‘Mind Craft’ på sin Mac som hon fått av pappa, därför pappa hade råkat hälla vin i tangentbordet och köpte en ny dator. Allt som pappa har varit med om verkar ‘drabba’ mig, vare sig det är försämrad syn, försvagad rygg, tjurskallighet eller att hälla vin i saker. Senaste veckan har jag drabbats av liknande vin-incidenter två gånger.

ANNONS

Förresten har Snobben hällt vin på mig två gånger på våra Milano-resor. En gång ett så dyrt Amarone-vin att jeansen ökade i värde.

Jag är på plats på Öland hemma hos min familj, inför Sveriges möte med Italien i U21. Min lillebror är bara 1,5 år och älskar att hoppa i pölar. Vädret idag passar honom alldeles utmärkt! Det är härligt att få perspektiv, när man ser en liten Alexander bli så överlycklig av att hoppa i vattenpölar.

*****

Ulf Lundell i Skavlan igår. Det kändes så ovant och främmande att se honom sitta där i en stol, mitt i offentlighetens ljus. Hur kan en artist, som lever på kommersialism, nästan alltid hålla sig så långt borta från kameror och strålkastare? Hur kan han hålla sin integritet, och vara så socialt missanpassad, men ändå så genial i sitt tal och skrift?

Ulf Lundell uttryckte ‘att kvällstidningsmänniskor är speciella. De älskar drev. Kvällstidningsmänniskor älskar att jaga andra människor.’

ANNONS

Zlatan har upplevt det där. Tomas Brolin brukar prata om det där, fortfarande. Att vara så stor att kvällstidningarna vill ta reda på det snaskigaste i kända männsikors privat-liv för att tjäna pengar. Så skönt att man inte är Carola, egentligen. Kvällstidningsjournalister är ofta inte intresserade av sanningen, bara storyn är bra och säljer.

Alla kvällstidningsmänniskor är inte sådana, långt därifrån, men många livnär sig så. Det tar tid att förstå att vi människor kan vara så olika, och att förstå att vissa människor kan sova om nätterna, trots att de bygger sina liv på att jaga andra människor.

Jag kan förstå Marcus Birro. Allt det där han har fått har jag fått utstå i en pytteliten light-version. Det enda jag avskyr med den offentliga bilden av mig är den bild som en viss tidning med jämna mellanrum ibland försöker måla upp. Det spelar egentligen ingen roll vad jag har svarat då de har ringt, då det har viktigare för dem med snaskiga rubriker än att förmedla mina synpunkter. Vinkeln ska alltid vara att det har gått åt helvete för mig med det ena eller det andra. Jag har lärt mig det där nu och vet sedan länge hur förutsägbar och enkel journalistik det där är. Man kan nonchalera det, eller le och gå vidare.

ANNONS

De skulle förmodligen älska att få leva mitt liv. Det gör jag iallafal. Det kanske är det som är haken.

*****

Sverige mot Italien i U21 imorgon. Jag och Snobben vill att Sverige ska vinna, men att se Lorenzo Insigne i form kan göra vilken försvarsspelare i världen som helst orolig. Klarar Mathias Johansson av den uppgiften i sin gamla hemstad?

Klockan 18:00 i TV4 Sport på tisdag får vi se!

Publicerad 2012-10-15 kl 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto