Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ikväll bär Klopp kostym

Hussfelt

Städa tvätta, pasta från pizza online och lång nattsömn för att komma tillbaka på banan igen. Livet är hektiskt och kul.

Jag längtar tillbaka till tennisbanorna, till squashen och till att få lira padel igen. Långa promenader i den friska höstluften och att få känna sig utpumpad och utmattad. Tån blir bättre för varje dag och om ett par veckor kan det bli comeback på banorna.

Mailboxen fylls på med jämna mellanrum. Nya spelare som är intresserade av Doria, kassören som uppdaterar om det ekonomiska läget, fakturor till mina uppdragsgivare som ska ut, en resa till Turin som ska planeras och betalas, en till resa till Turin med jobbet, en skola i Afrika som utbildar ungdomar som levt sina liv på gatorna som låter dem spela fotboll om dagarna och som söker faddrar, några ungdomar i Linköping som skriver kokbok och där jag ska bidra med ett recept, någon som vill låna vårt fotbollslags gamla tröjor, och så måste vi boka träningsplaner i november.. Det verkar som om det inte finns nåt slut. Tyvärr äter Doria upp det mesta av min tid efter att jag har prioriterat mina jobb. Det håller inte egentligen.

Annons

*****

Tolv tusen följare på Twitter @jeppehus – och jag som inte ens är säker på att jag borde hålla på med detta. Efter att ha lagt av med Football Manager och Facebook är detta en tidstjuv. Vi får se om jag pallar. Jag håller ju på med Instagram också. Det här är droger som inte är så sunda tycker jag.

*****

Ikväll är det dags för quiz på Etablissemanget, Södra Teatern, ett initiativ av Stefan Abrahamsson som de flesta kvällar har blivit en succé. Ikväll är min gäst en stor svensk TV-profil som var mycket uppskattad som utlandsproffs. Borussia Dortmund mot Real Madrid på stora duken. Har ni sett Jürgen Klopps mundering i ligaspelet?

[youtubeplay id=”fAfML-I_AM0″ size=”medium”]

Klopp är besviken över att inte få bära mys-overall och trucker-kepa i Champions League. Det måste man ändå älska.

Annons

I den gruppen är Manchester City riktigt farligt ute. Nu måste Roberto Mancini ta full pott i matcherna mot Ajax för att hans dröm inte åter ska gå i kras. Det är mycket osäkert om Mancini någonsin blir en stor tränare internationellt. Om inte detta är hans sista chans så får han säkerligen bara maximalt en chans till.

Jag har ofta varit positivt inställd till Mancini som tränare, med all rätt, men internationellt har han inte lyckats. Kritik och beröm ska vara balanserad och befogad.

*****

Juventus och Chelsea dominerar sina ligor. Den ena klubben har 47 raka utan förlust hemma i Italien oh den andra vann Champions League så sent som i våras. Ändå är det Shakhtar, med 25 raka vinster (VINSTER!!!) hemma i Ukraina, som dominerar sin grupp. Den här gruppen kommer med stor sannolikhet att få sitt avgörande i Turin den 20 november. Juventus kommer nog att vara piskat att vinna hemma mot Chelsea då. Jag och mina vänner åker dit och kollar.

Annons

Vilken stämning det var på Juventus Stadium i lördags! Borta är gamla, tråkiga Delle Alpi. Akustiken var formidabel, och jag håller Marassi och San Siro på samma nivå. Frågan är om det finns några arenor i Europa som når samma decibel-nivå. Glasgow?

Hur som helst så har Juventus, tillsammans med Shakhtar, Bayern, och snart Stockholms-klubbarna, några av Europas mest moderna och fräscha arenor. Det enda negativa jag kan komma på förutom positioneringen utanför stadskärnan och den gigantiska, nakna parkeringen utanför arenan, är att den är så perfekt så att den tyvärr doftar lite ishockey. Lite Brynäs sådär.

 

Publicerad 2012-10-24 15:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto