Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pato är för dum

Hussfelt

Äntligen är ‘Så mycket bättre’ tillbaka. Äntligen får artister som Miss Li kliva ur den folkliga skuggan och motbevisa sådana som jag.

Innan den här säsongen rullade igång hade jag inte så höga förväntningar. Sylvia Vrethammar? Olle Ljungström? Olle har aldrig varit en av mina favoriter, mest för att jag själv aldrig har förstått den där svåra, gälla stilen. Den har liksom aldrig fastnat på mig, attraherat mig.

Första avsnittet igår hade Pugh Rogefelt som huvudperson. Det blev en succé. En känslomässig käftsmäll. Som det så ofta blir. Pugh Rogefelt är inte bara den första svenska rockern. Han visade sig ha ett hjärta av guld. När Miss Li sjöng för honom var jag nästan lika betagen som Pugh. Det här nådde hela vägen in. Tack Miss Li.

Annons

https://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2230058

*****

Enligt Brand Finance är Manchester United sportvärldens mest attraktiva varumärke. Därefter följer Bayern München, FÖRE de två spanska storklubbarna Real Madrid och Barcelona. Det sätter perspektiv på Hur stor Alex Ferguson har blivit, vad han själv har åstadkommit och hur fantastisk hans resa med Manchester United är.

Vem är du eller jag att döma honom, kalla honom ‘Rödnäsan’ eller le när han tuggar tuggummi i 180? Jo då, så farligt är det inte. När jag skojar om Ferguson är det ju i vetskap om att han står högst på den hierarkiska fotbollstappan, och det är såklart gjort med kärlek. Det finns såklart en vördnad för allt han har byggt, presterat, producerat, skapat, tillvaratagit och hur han hela tiden har gjort det med passion och karisma. Grande Alex.

Annons

[youtubeplay id=”FvcUTSSgNGk” size=”medium”]

[youtubeplay id=”0ifjCR9SL0s” size=”medium”]

För övrigt är det mäktigt att se fyra europeiska fotbollsklubabr i topp. Det är numera lätt att urskilja sambandet mellan rika investerare och Europeiska toppklubbar.

Italien? Nja, Milan 22:a EFTER Manchester City och Inter 36:a. Milanoklubbarna är de enda två i topp 50.

*****

Roberto Mancini hos Man Uniteds lokalrival är nu pressad att vinna tre raka matcher i Champions League nu. Mot Ajax hemma? Ja, det bör gå. Real hemma och Dortmund borta? Knappast med det usla fösvarsspel som City har visat upp. Manchester City är det lag som har haft flest skott emot sig i hela Champions League.

Det är mycket som är alarmerande i Mancinis lagbygge. De Jong skulle han kanske aldrig ha sålt för balansens skull? Gareth Barry missar både markeringar och tapapr bollar på mittplanen. Vad är en sån spelare duglig till när han inte klarar det mest elementära? Lescott och Kompany ser bra ut i England men har svårt att hänga med ute i Europa. Och värst av allt? Engelsmännen kan inte spela tremannaförsvar, vilket Micah Richards till och med gått ut och påpekat. Det är inte alltid lätt där ute på öarna.

Annons

Förresten har Mancini ännu aldrig lyckats ute i Europa. Dags att ta hjälp? Möjligen dags för City att ta nästa steg om det inte lyckas detta år eller nästa.

*****

Ett par svar efter Milans match igår. El Shaarawy ser ut att bli något riktigt, riktigt stort. När det gäller Pato får vi vänta på att han kommer i form, men redan igår ser man hur ofta han tar dåliga beslut, som ibland förvisso bryter mönstret, men hur dålig koll han har på sin omgivning. Pato tittar sällan upp, har svårt att läsa nästa situation, och en dum fotbollsspelare blir aldrig bäst. Man kan vara dum, men man måste vara smart på planen. Det är nåt helt annat.

Nu lunchmatch. Juventus!

Publicerad 2012-10-28 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto