Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Några dagars sol på mig

Hussfelt

Natten ligger tät och Mikael Wiehe sjunger för mig. Det är hans svenska version av E-Types ‘Calling Your Name’ från ‘Så mycket bättre’ ifjol.

Det sköna med även musik är att den är subjektiv. Den kan vara töntig, omodern, för kommersiell eller skränig. Den uppfattas olika av alla och det som är skräp för en människa kan vara en gudagåva för en annan.

*****

Under helgen hamnade domarna i fokus både i England och Italien. Det är bara rapporteringen av domarnas misstag som är olika. Medans vissa rivaler i England snarare är trötta på att Alex Fergusons lag anses komma undan med domarmisstag som anses gynna Manchester United så blir italiennarna genast bittra och konspiratoriska om Juventus får fördelar.

Det handlar om historia, kultur och mentalitet. I Italien anses det vara en självklarhet att alla försöker påverka varandra för att få fördelar. Uppe i norr blir vi lika överraskade varje gång det dyker upp en Skandia-skandal eller en Trustor-affär.

Annons

Att vara lite ‘Italien-fientlig’ verkar inte alltid anses vara rasistiskt här uppe alltid. Nån kallar italienarna för ‘gipskatter’, nån annan säger ‘spagge’ och en tredje sveper lite föraktfullt iväg kommentarer om att ‘du vet hur dom är dom där italienarna. Filmar och fuskar jämt.’

Det finns väl knappast någon annan folkgrupp man kan säga så om och komma undan med det? Helt utan glimt i ögat också.

*****

Nu, grattis IFK Stockhom som vann kvalet till Division III efter 1-1 mot Andrea Doria i lördags!

Grattis också min gamla klubb Linghems SK som vann sin Division IV. Och tack för segervrålet Christoffer Sääw!


Linghems SK – seriesegrare!

Nu måste Bengan Samuelsson vara stolt!

*****

Idag stänger jag av mobilen, stänger ner mitt nät och reser bort i några dagar. När jag kommer hem är jag utvilad, nysolad, pumpad med ny energi och redo för det stora äventyret i Turin på lördag.

Annons

Det är dags för det italienska derbyt, Juventus – Inter. Vi hörs i TV4 Sport Xtra klockan 20:45!

Publicerad 2012-10-29 01:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto