Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bara Zlatans lag tillhör toppen

Hussfelt

Vampyren har blivit farsa. Jag kände på mig att han skulle få tvillingar, och jag kände på mig att det skulle bli två grabbar, hur man nu kan göra det. Två grabbar, med vitt skilda personligheter från födseln. Vampyren och hans bror är också vitt skilda. Broder Paul är VD för ett gigantiskt företag och uppmärksammas flitigt i affärstidningarna.

Jag minns när jag var nere och tittade på Vampyrens lag i Division VI, nere på Zinken. Det var han som slog frisparkar och inlägg, och det var broder Paul som knoppade dit dem. En kombo så god som någon! Kanske bjuder jag in båda till vårt nystartade lag i Division VII.

*****

Jag var så sliten igår efter Valvakan framför TV:n tillsammans med ‘Gökis’ (numera oftast kallad ‘Frugan’), att jag tog Champions League ensam hemma, med datorn i sängen. Första halvlek låg jag i yacuzzin och fick se Juventus köra över sina danska motståndare. Det verkar nu inte hjälpa, eftersom laget inte kunde vinna i Danmark. Juve kan bli piskade att vinna båda sina sista matcher mot Chelsea och Shakhtar. Det låter som en övermäktig uppgift. Hade inte Chelsea gjort mål sent igår hade laget legat risigt till inför sin Turin-resa, men nu sitter laget istället helt ok till inför avslutningen.

Annons

Jag noterar vidare att:

* Porto är lika vassa år efter år. Kultur!
* Tyskland håller jämna steg med England. Prognos: Tyskarna går förbi i rankningen och tar över andraplatsen i Europa. Etta? Spanien såklart.
* Italien kan bli utan representant i åttondelarna. Milan ligger bäst till, men är knappast ett hot i en kvartsfinal i Europa längre.
* Frankrike känns iskallt bakom PSG. Montpellier och Lille är chanslösa i Champions League. Europa League känns som en lagom nivå för de franska klubbarna.
* ‘Världens bästa lag’ mötte världens bästa supportrar i Glasgow igår. En maxupplevelse på alla sätt alltså.
* Heder till Manchester United. Förvisso i en lätt grupp, men trots svaga matchinledningar har laget, med ett svajigare försvarsspel, full pott i sin grupp.

Manchester City?

Ja, Roberto Mancini hade ett kanonlag i Inter som han aldrig lyckades ta förbi kvarsfinal i Champions League. Han lyckades dock bygga en vinnarmentalitet i en klubb som inte vunnit på länge och se till att dominera den inhemska ligan under flera år. På samma sätt har han förvandlat loser-klubben Man City som såg ut att vara disorienterade under Mark Hughes ledning, till en vinnarklubb. Tre titlar på två år är starkt.

Annons

Jag trodde att Mancini skulle lyckas ute i Europa med det här laget, men jag var inte säker. Detta misslyckande är dock grovt, och kanske är det dags för någon annan att ta vid efter den här säsongen. Laget är för oerfaret och City är ännu ingen storklubb som får de avgörande domsluten med sig, heller. Mot Ajax dömdes ett korrekt mål bort för offside, och självklart skulle Balotelli ha fått en straff i slutet.

Det som har varit lite skrämmande att se är hur stora problem Kompany har haft utanför England, framförallt i sidled.

*****

FC Andrea Doria’s Silly Season har inletts. Under tisdag och torsdag denna vecka och nästa låter vi nya spelare komma och visa upp sig. Redan nu kan jag konstatera att en spelare vi kan komma att värva en IFK Göteborg-fostrad kille. Stort för oss i sådana fall. 24-årige Oskar Gustafsson gjorde ett fint intryck i tisdags och kan komma att ersätta vår backstjärna Håkan Malmström som vi värvade från Brage. Mycket mer på ingång!

Annons

*****

Efter styrelsemötet i måndags hade jag en hel tisdag späckad med möten och annat. Hela onsdagen spelade jag och Niklas Wikegård in Gladiatorerna. Niklas är en av de bästa människor jag känner och en av de bästa kollegor som jag har haft. Jag är mycket tacksam att få jobba ihop med honom.

Gladiatorerna? Jag och Niklas vill sätta en sport-prägel på programmet för att få in passion, trovärdighet, men även en massa humor i showen.

Igår kväll kommenterade jag Socheaux mot Evian från Ligue 1. Det är skrämmande hur svag ligan är tekniskt och hur få spelare som ‘står ut’. Den franska högstaligan är fysisk, men i övrigt har jag svårt att se vilka kvalitéer som ska ta ligan närmre Europa-toppen.

*****

Den här morgonen började annars med att min nya telefon levererades till porten. Långt senare än Ekwall, men ändå. Därefter dök min evige fastighets-fixare Dick Livå upp, för att hjälpa mig med lite mindre bestyr i min lya.

Annons

Resten av dagen? En massa ärenden, såsom pantning, kemtvätt, hämta min nyreparerade bil i Tyresö och slutligen en härlig Europa League-kväll i TV4 Sport. Är det äntligen dags för AIK att knipa en trea mot PSV?

Följ med oss ikväll från klockan 18:30!

 

Publicerad 2012-11-08 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto