Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag flyr till och från vardagen

Hussfelt

Hur ska man sammanfatta en sådan här vecka? Jag tror faktiskt att det kan bli ovanligt svårt. En vecka som började med besök i Globen där jag var en av få som inte förtärde alkohol, där konferencieren inte hade en aning om vilka pristagarna var och där han själv erkände att han inte är fotbollsintresserad överhuvudtaget. Jag kommer även minnas galan länge efter att en av höjdargästerna blivit förväxlad med Musse Pigg.

[youtubeplay id=”o5zdHAspBAQ” size=”medium”]
Fotbollsgalan?

Jag minns när jag var liten grabb och spelade boll i Linghems SK. Vid en av våra årsfester var Pia Sundhage gäst och jag minns hur hon sjöng ‘Om du har ett äpple…’ På galan lirade hon återigen gitarr, men inför en betydligt större publik. Pia har alltid behållt fötterna på jorden och hon har alltid bjudit på sig själv. Det skulle vara kul att se henne som ledare inon herrfotbollen. Jag är säker på att hennes ledarskap skulle få uppmärksamhet på ett bra sätt.

De första dagarna i den här veckan har jag suttit i inspelningar inför Gladiatorerna. Tidiga morgnar har avslutats med sena kvällar ute i Kärrtorp, där Andrea Doria har haft provträningar inför 2013. ‘Camp Doria’. Som sportchef är jag nöjd med att ha hittat cirka tio nya spelare som kommer att bli tillfrågade att spela med oss nästa säsong. De äldsta killarna är 27-28. Den yngsta är 16 år och kan bli en stor fotbollsspelare. Hos oss kan han utvecklas på rätt sätt tror jag.

Annons

Jag har ynnesten att få gå och se svenska landskamper. I onsdags gick jag och Daniel Nannskog tillsammans på Sverige – England. Jag har följt landslaget med stor passion ända sedan ‘Laban’ Arnessons dagar på 80-talet. Så fort jag hade råd att åka och se landslaget på plats så reste jag iväg för att se dem. 1994 hade jag sparat pengar för att ha råd att åka och se laget ta brons i USA. Jag har många fina minnen från mina landslagsresor fram till VM 2006.

[youtubeplay id=”44OSXkifoOA” size=”medium”]
På plats i Berlin.

Mitt tyngsta minne är från 2004. Jag och mina vänner var Portugal i en månad och följde den svenska truppen. Vi hade köpt ett Sverige-paket som gjorde det möjligt för oss att se Sverige när laget avancerade i slutspelet. Sista kvällen med våra gula hjältar i Faro, mot Holland, var bitter och jag minns Mellbergs och Ibrahimovics straffmissar. Det blev såklart ändå en händelserik sommar hela vägen uppifrån Porto och ner till Algarve.

Annons

[youtubeplay id=”TYTXFzthtwc” size=”medium”]
Oförglömliga minnen.

*****

I torsdags blev jag upphämtad hemma av min yngsta bror och min pappa. I Henkans lilla Peugeot cab rullade vi ut till ett spa öster om stan och kopplade av i några dagar. Brorsan ska operera hjärtat och ville att vi alla skulle få en stund tillsammans innan den där hjärtoperationen. Även om den förväntas gå bra så vet man ju aldrig. Kommer livet någonsin bli det samma igen? (Ja, det kommer det brorsan.)

Min yngsta bror är bara 27 år och är född med ett hjärtfel. Därför är den här operationen nödvändig i detta läge. Självklart blir det extra känslosamt att tänka på sin framtid och att umgås med sina älskade i dessa dagar. Det blev några dygn för oss med fina, solidariska diskussioner. Vi har gått igenom våra liv, våra värderingar, bytt erfarenheter med varandra och lärt oss mycket.

Annons

Älskar er allihop.

*****

Imorgon lyfter planet till norra Italien igen. Ofta när jag får en lucka i ett par dagar flyger jag dit för att få slappna av lite. På tisdag sitter vi på Juventus Stadium och ser Juventus – Chelsea. Jag var i Turin och såg även 2-2-matchen 2009. Dags för Juve nu?

Men först, Club Calcio ikväll klockan 20:00 i TV4 Sport Xtra med Il Derby della Lanterna, följt av Fotbollskanalen Europa i TV4.

Frågan är, hur ska jag hinna skriva blogg mitt i detta hektiska liv? Jag kämpar. Jag lovar.

Hörs snart igen.

Publicerad 2012-11-18 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto