Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

La vita in Italia

Hussfelt

Jag borde egentligen skriva blogg fem dagar i veckan, minst, men jag är inte effektiv nog att hitta tiden. Efter några sköna dagar i Italien är jag hemma och studsar och efter en klassisk hemmagjord, försvenskad spaghetti med köttfärssås så är jag på plats vid tangenterna.

I måndags morse landade jag och några vänner i Milano för att njuta av Lombardiet, men framförallt av Piemonte i några dagar.
Stresa vid Lago Maggiore.

Stresa är en by vid Lago Maggiore som jag gärna återvänder till. Längs den snirkliga vägen ner mot den vackra insjön ser man ut över vatten och berg och längs de snirklande gränderna ligger små, pittoreska hus i sten. Alla bär dom på sin egen historia. Det finns en romantik längs de där små vägarna som leder ner till byn med kullerstensgator och trånga gränder.


Cinque ragazzi in Torino. (Jag är den lille killen.)

Under tisdagsmorgonen reste vi vidare till Turin för att insupa den underskattade innerstaden. I Turin klär folk upp sig, utan att gå med näsan i skyn. Om Milano liknar Stockholm, som om stadskärnan mer ser ut som en stor teater eller en catwalk, så är Turin den hårt arbetande staden där klass är självklart. Klass är en förutsättning, snarare än något man visar upp. Jag trivs i Turin. Det är odramatiskt och hövligt.

Annons


Turin är en vacker stad. Med ögonen öppna.

På Juventus Stadium är uppelvelsen perfekt anpassad för mig som supporter. Jag reste ju dit som supporter, tillsammans med vänner som brinner för fin fotboll och god mat.

Själva matchen mot Juventus blev aldrig särskilt spännande. Juventus hösten 2012 var många klasser bättre än Chelseas upplaga utan sina gamla ledargestalter Terry och Lampard. 3-0 borde kanske ha varit fem eller sex ett om inte två av världens bästa målvakter hade spelat på så hög nivå. Det var rörande att se Peter Cech och Gianluigi Buffon krama om varandra efter fajten.


Atommyran och Buffon jublar.

På vägen in till Juventus Stadium passerade vi säkerhetskontroll efter säkerhetskontroll. Idag är det nämligen säkert och tryggt att gå på Serie A-fotboll men passionen finns kvar. Jag rekommenderar dig att göra en resa för att se Juventus, även om priserna har mer än fördubblats med nya arenan.

Annons

Middagen på Urbani i ‘Juventus-rummet’ där spelarna åt efter matcherna fram till åtminstone 2006 var som vanligt den bästa man kan tänka sig i hela världen. Ingen restarurang i hela världen har nämligen lika bra service som just Urbani.

Trevlig helg nu! Vi hörs från San Siro på söndag!

Jag, Don Tommaso och Snobben tar hand om Er i Club Calcio från klockan 20:00 i TV4 Sport Xtra, med Milan – Juventus.

Och tänka sig, båda är klara för åttondel i Champions League.. om bara Juve tar minst en poäng i Donetsk.

Publicerad 2012-11-23 17:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto