Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

2012 blev ett steg i rätt riktning

‘Du var illa där an när du kom hit.’

Jag besökte min kiropraktor för första gången den 11:e januari i år. Trots att jag har tränat bra sedan 2009 så har min rygg varit stel och nacken har fått ta en del smällar.

‘Den känns fantastiskt bra och stark nu. Balanserad.’

Idag på förmiddagen var allting annorlunda. Det är skönt att göra ett årsbokslut och veta att jobbet jag har lagt ner det senaste året har betalat av sig. 2013 blir året då jag kan pröva min kropp fullt ut igen. Jag har nämligen inte kunnat jogga ordentligt på 20 års tid, i halva mitt liv.

‘Din vänsterfot ser fin ut i nedtrampet, men din högra är stel. Du måste ha en skadad tå.’

Boris är personlig tränare och när han upptäckte det jag redan visste, att min tå behövde opereras, så kände jag att det var dags. Jag undersökte tån efter sommaren i år och fick reda på att det växt så mycket brosk på ett ben i foten att benet i tån och foten låg och skavde på varandra. Det gjorde till slut så ont att jag inte kunde gå normalt utan att smärtan blev outhärdlig.

Det var först igår, 2,5 månad efter operationen, som jag kände att jag kunde gå någorlunda normalt igen. Det är första gången på flera år som jag kan gå normalt, med normal fotisättning.

Det var i mellandagarna ifjol jag började känna att stressen kom ikapp mig. Jag hade jobbat hårt hela året, inte fått den respons jag önskade i flera avseenden i mitt liv och den dagen jag önskade mig det ena så fick jag plötsligt det andra. Den dagen jag fick det ena såg jag det inte, utan strävade efter att få det andra.

Det var några dagar under början av det här året då jag hade svårt att känna lycka över något överhuvudtaget, och jag har aldrig kännt så i mitt liv tidigare. Under en veckas tid var jag på väg att sjunka under ytan, men det var då jag bestämde mig för att förändra mitt liv till det bättre.

Jag har under 2012 fått min hälsa tillbaka och jag har själv gett mig förutsättningar att på min 40-årsdag i oktober 2013 vara fräschare än någonsin i både kropp och själ.

Själen? Ja, jag jobbar mycket med att bli en bättre människa. Det är svårt när dagar och nätter passerar så fort, men bara vetskapen om att jag jobbar med att bli bättre mot mig själv och min omgivning varje dag känns bra. Inte för att jag har varit dålig tidigare, men jag har ofta reagerat fel på folk som har behandlat mig respektlöst eller ovärdigt. Jag har lärt mig att hantera det, gå vidare och att tycka om dem ändå.

Jag har alltid varit oliktänkare på många sätt och det har inte alltid varit lätt i den här kulturen. Det är inte alltid lätt att stå upp för mitt och för det jag tror på, men jag vill verkligen göra det. Att vara sig själv fullt ut är den största friheten i livet. Jag har dock varit onödigt provokativ i min framtoning och det är något jag eftersträvar att balansera. Jag hoppas, tror och känner att jag blir bättre på det för varje dag.

Att närma sig 40 är att vara mitt i livet. Att närma sig 40 innebär att människan ofta börjar reflektera över vad hon har åstadkommit och vad fokus bör ligga på under andra halvan av livet. Jag är en reflekterande människa och har redan börjat sätta upp mål för 2013.

Det ligger glimrande skatter i horisonten och väntar. Snart dags att göra ett bokslut. Jag är friskare än nånsin. Tack Jeppe.

Publicerad 2012-12-17 kl 13:44
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons