Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

Peter Hyllman

It’s…Linhem’s Football League Watch!

Återigen onsdag, dags att summera helgen och tisdagens omgång i The Football League.

Först och främst så måste jag lyfta fram det att Southampton faktiskt lyckades göra ett mål denna helgen! Mot Sheffield Wednesday som halkat ner till en 14:e plats efter Alan Irvines smått oförtjänta ”Manager of the month”-utmärkelse.

Första målet sedan Alan Pardew lämnade och det räckte även till första vinsten sedan 4-0-vinsten mot Bristol Rovers, vilket såklart var Pardews sista match.

…………………………………………………

CHAMPIONSHIP “Stupid, eh? Yeah, I’m stupid. Stupid like a Fox!”

Det mest intressanta resultatet i helgen var så klart Portsmouths 6-1-vinst mot Leicester, mycket tack vare Michael Morrisons usla försvarsinsats.

Annons

Leicester som förra säsongen åkte ut i Playoff-semifinalen tack vare en viss Yann Kermogant och inför denna säsongen lämnade robuste succémanagern Nigel Pearson för Hull.

Entré Paulo Sousa, en av de mindre uppmärksammade från Portugals ”Golden Generation”. Som spelare och som manager har han, tillsammans med 7 andra de senaste åren, fått sparken från det kaos som förut var QPR.

Efter en lyckad säsong i fjol för Swansea där de släppte in näst minst mål i ligan och hade man bara inte gjort minst mål i ligan så hade man troligen fått spela playoff. Istället hamnade man på en åttonde plats, det gjorde att Sousa i stället flyttade till Leicester inför säsongen.

Men väl i Leicester har det inte gått som förväntat för Sousa. Jag själv trodde att de skulle bli bra med tanke på Swanseas få insläppta och Leicesters många gjorda mål. Leicester ligger nu efter åtta omgångar sist i tabellen bakom Portsmouth på sämre målskillnad. Mycket av kritiken från fansen mot Sousa handlar om att han spelar vissa spelare i fel positioner och vilar sina bästa spelare, men det är vad deras fans tycker.

Annons

Som jag skrev förra gången var det stormöte i Yorkshire mellan Leeds och Sheffield United. Matchen mellan de två före detta Leedsspelarna som blev A-lagspelare i just Leeds samma säsong slutade 1-0 till Leeds efter mål av Bradley Johnson och en försvarsmiss av Stephen Jordan.

Men det mest omdiskuterade var Robert Snodgrass och Jamie Wards röda kort där det första röda var rätt löjligt och det andra diskutabelt då han trots en vårdslös satsning inte träffade motståndaren.

Derby slog Crystal Palace med hela 5-0, tack vare Realspelaren Alberto Bueno och Shefki ”Flying Finn” Kuqi.

QPR är fortsatt obesegrade i ligan tack vare den suveräne Adel Taarabt och Kaspar Gorkšs.

Watford som jag skrev om förra veckan fortsätter imponera, likt mot Millwall avgjorde man matchen tidigt och redan efter 20 minuter mot Middlesbrough ledde man med 3-0 efter två mål av skytteligatvåan och före detta Borotalangen Danny Graham.

Annons

Reading gjorde tvärtom när man slog Barnsley, tre mål på de sista 20 minuterna av Jimmy Kebe, målsprutan till back Ian Harte och sista målet av Hal Robson-Kanu som tyvärr inte är Bryan Robsons och Nwankwo Kanus kärleksbarn.

Burnleys Graham Alexander, blev lite uppmärksammad under Burnleys sejour i Premier League för att han är så gammal att han kan vara Alexander Graham Bell – och för sina yttersidestraffar.

Inför helgens möte med Bristol City med landslagskeepern David James så hade han 19 raka straffar, totalt 74 av 80, men den här gången så slog han den hårt som vanligt men utanför målramen. Matchen slutade 0-0 trots ett par bra chanser för Burnley.

Noterbart är även att det kontroversiella köpet Marlon King debuterade för Coventry och nickade fram till Aron Gunnarsons reducering när de förlorade med 2-1 mot Preston.

Annons

………………………………………………

LEAGUE 1 The, uh, stuff that dreams are made of.”

Nu i helgen vann Exeter med 3-1 mot Yeovil och Exeter är en väldigt intressant klubb.

Lagets manager, är den Maltafödde Paul Tisdale som började sin managerkarriär i nystartade universitetslaget Team Bath som han tog ändå upp till Conference South – sjättedivisionen – efter han vunnit uppflyttning fyra gånger på fem år samt haft en lyckad ”FA Cup-run” då de kvalade sig fram ända till den första ordinarie omgången.

Som spelare spelade han totalt drygt 70 matcher för klubbar som Southampton, finska laget FinnPa, Panionios och som utlånad till Northampton.

Några år innan Tisdale tog över ramlade Exeter ner i Conference och på grund av deras stora skulder – två högt uppsatta direktörer dömdes i efterhand till fängelse för bedrägeri – kunde en grupp supportrar kallade ”Exeter City Supporters Trust” ta över klubben och tack vare att de samlade in pengar på olika sätt så lyckades klubben fortsätta existera i The Conference.

Annons

Säsongen efter så lyckades man ta sig ända till FA-cupens tredje runda där man mötte storklubben Manchester United och man lyckades faktiskt hålla 0-0 mot de då regerande FA-cupmästarna vilket ledde till ett omspel där man dock förlorade med 2-0.

Intäkerna från de matcherna – som man delar i FA-cupen – tillsammans med insamlingar och dylikt gjorde att man kunde betala av alla sina skulder som annars troligen hade lett till konkurs.

Säsongen efter den bragden mot Manchester United så tog den lovande managern Paul Tisdale över klubben som player/manager, trots att han inte har spelat på drygt 10 år och troligen aldrig kommer spela igen heller, och inledde med att rensa i spelartruppen och med en spelfilosofi där han vill att laget ska spela ”vacker” fotboll med korta passningar.

Första året misslyckades han att föra dem upp ur The Conference efter att ha förlorat playoff-finalen mot Morecambe på straffar. Men andra året revanscherade man sig i finalen mot Cambridge United.

Annons

Väl i League 2 fortsatte man med att spela sitt spel och tack vare det så slutade man på en andraplats, direktuppflyttning till League 1.

Fjolåret klarade man sig kvar i League 1 tack vare en 2-1 seger mot Huddersfield i sista omgången, en bottenstrid jag själv följde live på Griffin Park.

Den här säsongen har man börjat imponerande, 13 poäng på åtta matcher betyder en åttonde plats och Tisdale är fortsatt inställd på att spela offensivt.

[”It was particularly pleasing, again, we’re not hiding the fact we want to play attacking football.”] – Paul Tisdale efter helgens 3-1-vinst i “derbyt” mot Yeovil, en match där man även hedrade före detta Exeter- och Yeovilanfallaren Adam Stansfield som 31 år gammal dog den 10 Augusti i år.

.………………………………………………

LEAGUE 2

Jag pratade ju om Richards-Richards förra veckan och den här omgången var det Marc som gjorde 1-0 till Port Vale med en läcker volley som sedan blev 2-0 efter mål av Louis Dobbs, vilket betyder att Port Vale ligger i topp av tabellen efter helgens omgång.

Annons

I ”stormötet” mellan Crewe och Oxford slutade det lika efter mål av Crewes kapten David Artell – ett namn som leder tankarna till Insomniac med Dave Attell – och sedan så lyckades Oxfords bäste målskytt de två senaste åren med att på de sista 20 minuterna först kvittera, sedan bli varnad och till sist utvisad.

Northampton byggde vidare på sin seger i Ligacupen mot Liverpool med att slå Bradford som fortfarande ligger uselt till i tabellen.

Och självklart så fortsätter Adam Le Fondre göra mål (vackert dessutom), det avgörande 1-0-målet i helgen var hans åttonde ligamål. Inte ens Lutons före detta ”Ginger Maradona”, Drew Talbot, kunde göra mål på gamle Andy Warrington i Rotherham målet som var briljant.

…………………………………………………
TISDAGENS OMGÅNG

Championship

I Leeds bjöd man på kalas hemma mot Preston, i paus stod det 4-2 till hemmalaget men sedan så plockade Ferguson Jr fram pappas hårtork (?) och fick då laget att vända till 6-4. Mycket tack vare Jon ”The Beast” Parkins hattrick

Annons

Norwich slog Leicester med 4-3 tack vare Wes Hoolahans två mål och sista målet som gjordes utav Leicesters Matty Fryatt ledde även till en utvisning för målskytten då det blev bråk direkt efteråt.

Sent ska syndaren vakna, 1-0 till Reading mot Ipswich i 89:e minuten av Simon Church. En liten rolig slump i matchen att Matthew Mills – Dannys lillebror – först blev varnad i 41:a och 17 minuter senare blev han utvisad. Det roliga är att Luke Hyam också han lyckades bli utvisad 17 minuter efter att han blivit varnad, 18-åringen har tydligen lärt sig av managern Roy Keane.

Portsmouth lyckades vinna för andra matchen i rad, även den här gången mot ett lag som är lite i kris, nämligen Bristol City med före detta Portsmouthmålvakten David James. Matchen slutade 3-1.

League 1

Plymouth, med Monkey ’Ead Peter Reid som manager, slog Swindon efter att ha gjort två mål under matchens åtta första minuter. Swindon reducerade och kvitterade därefter men i matchens sjätte tilläggsminut avgjorde Bradley Wright-Phillips (son till Ian Wright och Shauns yngre halvbror) för The Pilgrims.

Annons

Carlisle fortsätter vinna, 4-0 mot Hartlepool tack vare ett hattrick av den 20-årige långskånken Gary Madine.

Rochdale, som enligt managern Keith Hill var det mest vältränade laget i League 2 ifjol, bevisar den hypotesen med två mål under matchens sista minuter som säkrade segern mot Huddersfield med 3-0.

Någon form av ”commentator’s curse” av mig tydligen då Bournemouth slog Exeter med 3-0 tack vare två mål av Wayne Rooneys före detta radarpartner från Evertons akademi – Michael Symes.

League 2

Den kontroversielle Gary Roberts vars karriär jag nämnt tidigare gjorde enda målet för Port Vale som slog Shrewsbury med 1-0.

I Stevenage har Chris Holroyd haft en bra start, i helgens debut gjorde han deras enda mål när de slog Lincoln med 1-0 och idag gjorde han ett hattrick för Stevenage när de slog jumbon Hereford med 4-1.

Annons

Wycombe agade Barnet, 3-0 i paus. Barnet försökte slå tillbaka med två mål men då satte Wycombe spiken i kistan och gjorde 4-2.

Steven Schumacher – som jag anser vara en av divisionens bästa värvningar – gjorde två mål för Bury när de slog Morecambe med 4-1.

…………………………………………………

ÖVRIGT

Ganska oväntat så pratar Millwallsupportern och nuvarande Sheffield Wednesday-mittbacken Darren Purse om homofobi inom fotbollen – han själv är inte homosexuell men vän till Gareth Thomas.

Om ni vill läsa mer om Jamie Mackie som jag nämnt tidigare rekommenderar jag detta blogginlägget från en alltid mycket läsvärd Football League-blogg.

Wycombe Wanderers tänker bygga en ny arena trots att man inte ens lyckades fylla den nuvarande när Leeds var på besök. Complete madness och ni kan läsa mer om det här.

Asiatiska britter inom fotboll? Än så länge är det bara nuvarande Bradfordspelaren Zesh Rehman som spelat i Premier League.

Annons

…………………………………………………

NÄSTA OMGÅNG

Championship – Nu på lördag har vi en rätt speciell och laddad match jag riktat in mig på.

Crystal Palace vs Queens Park Rangers

What’s special about that säger ni?

Jo, förutom att det är ett av alla Londonderbyn så är QPRs manager Neil Warnock inte någon favorit på Selhurst Park – inte för att han är särskilt omtyckt någonstans utanför Bramall Lane – då han så sent som i våras lämnade Palace, som då kämpade för att hålla sig kvar i Championship, för QPR.

Många fans gillar det så klart inte men även Simon Jordan – deras eccentriske ägare – gick steget längre, kallade honom för ”olojal” och sa att han bara gjorde det för pengarnas skull.

Just dessa saker gör att jag faktiskt tror på Palace i den matchen, av icke-fotbollsmässiga skäl i och för sig.

League 1 – Om vi då fortsätter på temat med managers som lämnar klubbar med problem så tänker jag förstås på Harry Redknapp.

Annons

Southampton vs Bournemouth

Två sydkustlag, två lag som haft ’Arry Redknapp som manager och två lag som nyss haft stora finansiella problem.

Spel-/formmässigt är de dock inte så lika då Bournemouth som nykomlingar ligger så högt som tredjeplats och Southampton efter allt managerstrul ligger nere på en 18:e plats.

League 2 – Bottenmöte, jumbo mot nästjumbo, pest vs scharlakansfeber

Barnet vs Hereford

Det som skiljer lagen åt är en poäng och ett måls bättre målskillnad till fördel för Barnet men annars har de börjat lika uselt båda två.

Hereford har inte vunnit sedan premiären mot Crewe medans Barnet var herre på täppan så sent som för en knapp månad sedan mot Cheltenham.

.………………………………………………

De var allt för mig denna veckan, om ni har något att säga så är de bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

Annons

//Peter A Linhem

…………………………………………………

Som vanligt starkt jobbat, Linhem!

Från gårdagens matcher:

Partizan vs Arsenal

https://www.guardian.co.uk/football/2010/sep/28/arsenal-partizan-belgrade-champions-league

Chelsea vs  Marseille

https://www.guardian.co.uk/football/2010/sep/28/chelsea-marseille-champions-league-match-report

Kvällens matcher:

20:45 – (CL) Tottenham vs Twente
20:45 – (CL) Valencia vs Man Utd

Be Champions!!

Publicerad 2010-09-29 08:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto