Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Extra: Liverpool … Going Once, Going Twice, Sold to the guy with the Red Sox!

Peter Hyllman

Sent under gårdagen så hände det viktiga saker med Liverpool FC. Klubben annonserade på sin hemsida den här morgonen att styrelsen accepterat ett bud om försäljning till det USA-baserade New England Sports Ventures.

https://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/board-agree-proposed-sale

Styrelseintrigerna bekräftade splittringar på högsta nivå i klubben. Tom Hicks och George Gillett, de tidigare ägarna, sägs ha förkastat budet från NESV, men övriga styrelsemedlemmar trumfade igenom budet.

NESV leds av mångmiljonären John W Henry och i dess portfölj ingår flera bolag inkluderandes Boston Red Sox, New England Sports Network, Fenway Sports Group och Rousch Fenway Racing.

https://www.guardian.co.uk/football/2010/oct/06/liverpool-sold-new-england-sports-ventures

Försäljningen måste fortfarande godkännas av The Premier League och frågor relaterat till styrelserepresentation med mera måste fortfarande lösas.

Annons

Min insikt i frågan är naturligtvis begränsad. Men spontant känns det ju som ett uppköp för Liverpool. Istället för rena riskkapitalister som ägare så får de nu ägare som mer kanske kan beskrivas som idrottskapitalister, med erfarenhet och kompetens av att driva idrottsklubbar – om än med amerikanskt fokus, vilket är något annat än vad vi européer kanske tänker oss.

……………………………………………..

Ordinarie blogg kommer senare under dagen. Då fokuserar vi på det här med managerbyten.

Publicerad 2010-10-06 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto