Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Linhem’s Football League Watch

Peter Hyllman

It’s … Linhem’s Football League Watch!

Landslagsuppehåll = inga matcher i PL/Championship vilket betyder att man fått koncentrera sig på League 1 och 2.

Det var dock två Championshipspelare som gjorde mål nu i helgen.

Shane Long, Reading, gjorde 2-3 när Irland försökte vända ett 0-3 underläge.

Tarmo Kink, Middlesbrough, kvitterade för Estland mot Serbien när estländarna skrällvann med 3-1 på bortaplan.

Wales, Nordirland och Skottland med flera Championshipspelare i laget slutade alla mållösa, mest nöjda är nog Nordirland som tog en poäng av Italien.

…………………………………………………

MANAGER OF THE MONTH

[”Motivation, motivation, motivation, motivation. The three Ms”]

Annons

The Championship: Neil Warnock

Likt förra månaden är det QPR:s manager Neil Warnock som blivit utsedd till månadens manager. Inte mycket att klaga på då de fortfarande är obesegrade i ligan.

Just nu leder man ligan med sex poäng och frågan är hur länge man håller sig obesegrade? Jag tror att Swansea på hemmaplan kommer göra slut på Warnocks förlustfria svit när de möts den 19:e.

League 1: Gus Poyet

Gus Poyet tog över Brighton när man låg i botten av League 1 förra vintern, han gjorde lite förändringar i truppen och slutade på en respektabel 13:e plats.

Trots två oavgjorda resultat i de senaste matcherna så leder man ligan med tre poäng före Carlisle.

League 2: Micky Adams

Jag har tidigare pratat om Port Vales siamesanfallsduo och managern i Port Vale är den rutinerade Micky Adams som tidigare till exempel fick sparken från Fulham när Mohamed Al-Fayed tog över klubben.

Annons

Han har tidigare bland annat köpt Bobby Zamora till Brighton och tagit upp Leicester till Premier League. Kan han nå League 1 med Port Vale och ta ett steg närmare ”storebror” Stoke?

…………………………………………………

PLAYER OF THE MONTH

[”If you have skillful people on the team, that’s no excuse for them to play better than the others”]

The Championship: Jamie Mackie

En bra vecka för QPR:s Jamie Mackie som dessutom debuterade för Skottland i helgen.

En välförtjänt utnämning, skytteligaledaren Mackie gjorde fyra mål den här månaden och han var även inblandad i fler mål.

Jamie Mackie är ingen renodlad ”in-and-out”-striker utan han har tidigare ofta spelat som ytter då han är en löpstark och snabb spelare. Han har fått ett stort genombrott den här säsongen då han tidigare bara gjort över tio mål när han spelade för Exeter i The Football Conference.

Annons

League 1: Casper Ankergren

Brightons försvar har nog varit den främsta anledningen till deras förstaplats och det är inte förvånande att deras målvakt Ankergren med fyra hållna nollor i september då utses som månadens spelare.

League 2: Ryan Lowe

I Lowe har Bury verkligen hittat ett bra komplement till den hårt arbetande Andy Bishop i anfallet. Hittills har Lowe gjort nio mål och delar skytteligaledningen med Adam Le Fondre.

Han har även börjat oktober bra med två mål mot Accrington Stanley senast när de vann med 3-0.

…………………………………………………

LEAGUE  1

[“Who needs Mourinho?, we got our physio”]

Vi hade i helgen ett intressant toppmöte mellan de två sydkustklubbarna Brighton och Bournemouth, två lag på uppgång med unga spännande managers.

Matchen var inte så mycket att tala om spelmässigt men Newcastlelånet Kazenga Lualua fick till en kanonträff på indirekt frispark vilket betydde

Annons
1-0 till favoriterna Brighton.

Michael Symes – scouse, of course – lyckades först bryta näsan på Casper Ankergren efter en Cechliknande incident och sedan delade han ut en rejäl armbåge på Tommy Elphick som han fick gult kort för.

Matchens stora händelse hände på tilläggstid då Bournemouth fick en felaktig straff då Elphick i en höjdduell med Steve ”Big Fletch” Fletcher tog bollen med hand, utanför straffområdet.

Domaren som stod i en bra position dömde först frispark men efter att pratat med sin assisterande som stod uselt till för att bedöma situationen dömde han till slut straff åt Bournemouth. Möjligen får det domarteamet lite straffarbete i någon regional liga upp i nordöst.

[”I suppose it’s a good day for the linesman, he’s famous now, he made a massive mistake at a television game.  which means he’ll become well known in England probably, at least for Brighton-fans”] sa en upprörd Gus Poyet efter matchen.

Annons

Huddersfield som haft en liten svacka verkar vara på uppgång igen, efter segern i veckan mot Petersborough så slog de fram till den här matchen den obesegrade kryssmaskinen Colchester på bortaplan, med klara 3-0.

MK Dons som jag älskar lika mycket som finnar på obekväma ställen, har faktiskt, förutom Didi Hamann, en spelare jag gillar, nämligen Sam Baldock. Förra månadens unga spelare i League 1 började på bänken mot Dag & Red men kom in i 50:e, gjorde mål fem minuter senare vilket ökades på till 2-0 av  Mathias Kouo-Doumbé.

Brentford som Hyllman jinxade med en länk i torsdags förlorade mot Dickovs Oldham med 3-1 trots ett tidigt ledningsmål av Myles Weston.

Hartlepool med den före detta förbundskaptenen för Kongo, Mick Wadsworth, slog lite överraskande Petersborough, mycket tack vare målvakten Jake Kean som var lysande och som tagit över efter barnkastande Flinders skada. Fyra hållna nollor på fyra matcher av 19-åringen och frågan är om Flinders kan ta tillbaka sin plats?

Annons

The Battle of the Physios när Nigel Adkins mötte Les Parry och de var Southampton som gick vinande ur striden mellan kylsprejerna. Rickie Lambert, skytteligavinnare i fjol inledde målskyttet och Adam Lallana, nyss tillbaka från skada, gjorde 2-0.

Kanske kan The Saints, nu obesegrade i fem raka matcher, ta sig upp ur League 1 trots klubbens tidigare kaos?

…………………………………………………

LEAGUE 2

[“Who needs Mourinho, we got Mousinho”]

En tuff omgång i den annars snälla och finlirande League 2 där det i lördags delades ut fem röda kort, varav två till Accrington Stanley. Eftersom det varit stora diskussioner gällande ”vansinnestacklingar” i Premier League så är det värt att nämnda det att tre spelare blev utvisade i League 1 också den här omgången.

En konsekvens av att domarna fått övertydliga instruktioner om att vifta med det röda kortet vid ”vårdslösa tacklingar”.

Annons

Barnet famlar fortfarande i blindo och nu var det dags för krisklubben Bradford att sno åt sig lite godis, 2-0 till The Bantams och ordningen är återställd nu när Barnet bara har Hereford bakom sig i tabellen.

Burton med Paul Peschisolido som manager – vars fru sålt honom två gånger, som spelare – hade en tuff helg. Först förlorade man hemma mot Wycombe Wanderers, sedan blev deras unge anfallare James Ellison (före detta Liverpoolspelare) knivhuggen i ryggen på nattklubb i Liverpool. Ellison kommer klara sig, som tur är.

Omgången såg ett väldigt oväntat resultat när Hereford, utan nyss sparkade manager Simon Davey, lyckades få med sig en poäng från mötet med serieledande Port Vale.

Självklart var det en spektakulär match med många mål även den här helgen, dock utan Gillingham. Crewe hämtade upp 1-3 till 3-3 tack vare Crewes bäste spelare i fjol, och nu en av kaptenerna, Ashley Westwood, som gjorde båda målen.

Annons

Målsprutan Adam Le Fondre gjorde inte mål men spelade fram Nicky Law till 1-0, men John Mousinhomitt förslag till näste engelske förbundskapten – kvitterade för Stevenage.

Burys Ryan Lowe, som blev månadens spelare i League 2, gjorde först sitt 100:e Football League-mål och sedan dagens andra bara en dag efter att han skrivit på ett nytt kontrakt för Bury.

John Coleman, som är ligasystemets tredje längst sittande manager efter Sir Alex och Wenger fick även ett tredje mål emot sig, passande nog utav Man Utd-lånet Nicky Ajose. Som grädde på moset blev först kaptenen Andrew ”The Machine” Proctor utvisad och sedan även före detta Blackburntalangen Jonathan Bateson. Dålig dag på jobbet för Coleman.

…………………………………………………

ÖVRIGT

[”Gus, i think this is the beginning of a beautiful friendship”]

Bra läsning om ni vill veta mer om Gus Poyet i Brighton.

Annons

Didi Hamann satsar på att återvända till Premier League, som manager.

Värt att läsa om man är en av dem som förklarat krig mot Henry och de andra hänsynslösa mördarmaskinerna.

Några okända investerare planerar att hjälpa Sheffield Wednesday hålla sig borta från Administration.

…………………………………………………

NÄSTA OMGÅNG

The Championship: Stormöte i Championship

Middlesbrough vs Leeds
Den före detta Leedsspelaren Gordon Strachan leder sitt lag med skotska influenser mot Leeds som nyss förlorat två tunga matcher mot Ipswich och Preston.

League 1: Två stora lag på dekis

Huddersfield vs Southampton
Både lagen har befunnit sig i en svacka, Saints svacka många snäpp värre, men båda lagen är i bra form och både lagen satsar på uppflyttning.

League 2: Målspruta mot läckage

Accrington Stanley vs Rotherham
Stanley har släppt in sju mål på två matcher, den första vann man ändå men laget har stora frågetecken gällande försvaret och så möter man Adam Le Fondre, skytteligaledaren som nästan garanterat inte spelar i League 2 nästa säsong.

Annons

…………………………………………………

De var allt för mig den här veckan, om ni har något att säga så är det bara att kommentera nedan eller så mailar ni mig.

//Peter A Linhem

…………………………………………………

Bra skrivet som vanligt, Linhem.

Idag är det High Noon för Liverpool, när den rättsliga prövningen av klubbens försäljning tas upp i domstolen.

Samtidigt har en asiatisk miljardär, Peter Lim, gett sig in i köpediskussionen runt Liverpool – han påstås dessutom vara Man Utd-supporter.

Om det händer något särskilt och betydelsefullt under dagen så uppdaterar jag bloggen med det här.

The Guardians livebevakning av förhandlingarna kan ni följa här:
https://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/oct/12/liverpool-fc-rbs-hicks-gillett-john-w-henry

Be Champions!!

Publicerad 2010-10-12 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto