Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slow News Day

Peter Hyllman

Det händer verkligen inte mycket i fotbollsengland just nu – och det får ju sina alldeles speciella konsekvenser.

Tidningsutrymme måste ju ändå fyllas. Och det betyder att också de mest meningslösa historier får en massa utrymme.

Och följaktligen ges vi intrycket av att det bråkas en herrans massa.

:::

Charlie Adam är tydligen vexed, riled and pissed att ett bud från Liverpool har förkastats av Blackpool.

Tottenhams högst eventuella flytt någon gång i framtiden från White Hart Lane till Olympiastadion är förvisso en stor grej – men den förtjänar knappast världskrigsrubriker.

Ännu.

Verbala granater lobbas fortfarande mellan Gerard Houllier, Steve Bruce och Ian Holloway i efterspelet till transfercirkusen runt Darren Bent och Charlie Adam.

Annons

Och sportjournalisterna gör sitt allra bästa för att blåsa upp en storm i ett glas Perrier utifrån Arsene Wengers tämligen oskyldiga kommentarer om sådant som är självklart och som varje Man Utd-supporter redan innerst inne vet.

Att Man Utd har haft marginalerna på sin sida den här säsongen som gör att de fortfarande är obesegrade.

Mais oui. Bien sûr.

:::

Men Martin Keown säger bra saker.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1349463/Martin-Keown-Ferdinand-Vidic-United-impregnable-force.html

…………………………………………………

WOLVES VS LIVERPOOL

Steven Gerrard spelar inte för Liverpool då han avtjänar den tredje och sista matchen i sin avstängning efter FA-cupmötet med Man Utd.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/7943968/Wolverhampton-Wanderers-v-Liverpool-match-preview.html

Annons

Matchfakta:

Wolves och Liverpool har mötts fem gånger i Premier League och totalt har endast sex mål gjorts i dessa möten.

En förlust för Liverpool skulle innebära att det är första gången sedan 1954 som de har förlorat sex ligamatcher på bortaplan i rad.

Wolves har spelat nio matcher i rad där de vunnit och förlorat varannan match – om de vinner mot Liverpool så fortsätter sekvensen.

Liverpool har inte vunnit på Molineux sedan i mars 1978 då Kenny Dalglish nätade två gånger i en 3-1-vinst.

Om Wolves vinner matchen så blir det deras första ligadubbel mot Liverpool sedan 1950/51.

…………………………………………………

ASTON VILLA VS MAN CITY

Darren Bent debuterar för Aston Villa i den här matchen och Edin Dzeko får ännu en chans att göra sitt första mål för Man City.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/7943944/Aston-Villa-v-Manchester-City-match-preview.html

Annons

:::

Tor-Kristian Karlsen är en internationell scout för en ledande europeisk fotbollsklubb och han har gjort en jämförelse i The Guardian mellan Darren Bent och Edin Dzeko:

https://www.guardian.co.uk/football/2011/jan/21/darren-bent-edin-dzeko-scout-report

Tre miljoner pund skilde de båda spelarna åt i transfersumma – Bent kostade Villa £24m och Dzeko betingade £27m från Man City – är slutsatsen att transfermarknaden i det här fallet fungerar?

Louise Taylor gräver lite djupare:

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/jan/22/edin-dzeko-darren-bent-transfer?INTCMP=SRCH

:::

Matchfakta:

Aston Villa och Man City möttes på samma dag 1983 på Villa Park och matchen slutade då 1-1 efter mål av Gary Shaw för Villa och Asa Hartford för Man City.

Man City har bara förlorat två av de senaste 18 matcherna mot Aston Villa i liga- och cupspel.

Annons

Aston Villa har tappat flest antal poäng (14) i matcher de haft ledningen i under den här säsongen.

Man City gjorde fyra mål på endast sex skott på mål när de båda lagen möttes på COMS i december.

Aston Villa har fått fem straffar emot sig i deras fem senaste ligamatcher mot Man City.

:::

Gerard Houllier har fått skarp kritik av både Steve Bruce och Ian Holloway för sitt agerande i sin värvning av Darren Bent och i sina försök att värva Charlie Adam.

Nu kontrar han med att anklaga Bruce och Holloway för att utnyttja hans utländska bakgrund till att göra honom till en lätt måltavla.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/aston-villa/8275113/Aston-Villas-Gerard-Houllier-accuses-Steve-Bruce-and-Ian-Holloway-of-victimising-him-because-he-is-foreign.html

Det känns som den lätta utvägen tycker jag. Onödigt. Alla hans andra argument kändes rätt vettiga. Han hade inte behövt spela rasistkortet.

Annons

…………………………………………………

Lustig tanke om målnäten.

De har ju gjorts i många olika varianter genom åren. Förr i tiden så var de huvudsakligen rätt små och slutade inte särskilt långt bakom mållinjen.

Lite fotbollsromantiskt sådär så hade ju olika ligor och olika länder, ja till och med olika klubbar, helt olika former av målburar och målnät. Det blev till en del av identiteten.

Stolparna med den svarta basen i Argentina, från VM 1978. Och mitt första minne av de gigantiska målen med ett närmast kubistiskt målnät under Mexico-VM 1986. Otroligt häftigt. Målnäten med de diamantformade hålen i Italien fyra år senare. Inte lika häftigt, men stilfullt.

Nu för tiden så ser ju målburarna och målnäten tämligen likartade ut på alla ställen. Inte fullt så extremt som i Mexico 1986 men åt det hållet.

En intressant teori är att den typen av målburar får målen att se större och öppnare ut och därför i större utsträckning uppmuntrar spelarna till skott från långt håll och från snävare vinklar.

Annons

…………………………………………………

Mål är ju vad fotboll går ut på. Att göra och att förhindra.

Det finns redan alldeles för många listor och liknande om vilka mål som är snyggast eller bäst.

Men jag skulle kunna tänka mig att fråga er läsare vilket som är ert personliga favoritmål. Inte nödvändigtvis det snyggaste, kanske inte det bästa, men det för er personligen kanske viktigaste och mest betydelsefulla.

Favoritmålet som summerar ert supporterskap – det där målet som gett er den allra härligaste känslan i magtrakten efteråt.

Berätta i kommentarsfältet, gärna med videolänk om möjligt.

:::

Det finns fyra mål för mig som framför allt sticker ut och som jag i skrivande stund har svårt att skilja mellan. Undrar just om någon kan lista ut vilka de fyra målen är.

Be Champions!!

Publicerad 2011-01-22 01:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto