Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

New Red & Red Nev

Peter Hyllman

Drömdebut på Anfield för Luis Suarez – som fick en öronbedövande mottagning av sina nya supportrar.

Okej, målet kanske i slutänden skrivs som ett självmål – men det var tveklöst ändå han som ”gjorde” det.

I slutänden avfärdades Stoke tämligen bekvämt med 2-0 på hemmaplan.

Och matchen var något av en bekräftelse på mina misstankar. Att med Torres ut och nya spelare in så kanske Liverpool äntligen kan få en nystart och börja om med färska kort.

Den röta som infekterat klubben i samband med Hicks och Gilletts ägarskap försvann inte av sig själv. Den satt kvar i Torres och omöjliggjorde för laget som helhet att tillfriskna.

Och för att få en blomma att växa och frodas så måste man ibland knipsa bort sjuka och döda knoppar och kvistar.

Annons

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/feb/02/kenny-dalglish-liverpool-luis-suarez

:::

Samtidigt så tvärdog Man Citys eventuella förhoppningar om ligatiteln på en undermålig fotbollsplan i Birmingham.

https://www.guardian.co.uk/football/2011/feb/02/birmingham-city-manchester-city-premier-league

Och bakifrån närmar sig Tottenham.

:::

Enorm sexpoängare för West Ham borta mot Blackpool med mål av Obinna och nyförvärvet Robbie Keane.

Matchen slutade 1-3 och Blackpool ser ut att ha riktiga problem just nu.

Nedflyttningsstriden hettar till – själv tror jag det står mellan Wolves, Wigan, Birmingham, West Ham och Blackpool vilka tre lag som åker ned i The Championship.

…………………………………………………

GARY NEVILLE, RED LEGEND 1991-2011

Åtta Premier League-titlar, en Champions League-titel, tre FA-cuptitlar, två Ligacuptitlar och två VM-titlar för klubblag. 85 landskamper, den mest landslagsmeriterade högerbacken i Englands historia.

Annons

Det är meriter som placerar alla andra fotbollsspelare i England (utom två) så långt efter honom att de är fullständigt osynliga i backspegeln. Men det är inte främst titlarna som definierar Gary Nevilles spelarkarriär för Man Utd.

Han var aldrig den mest naturligt begåvade fotbollsspelaren – det är han den förste att medge, kort före hans manager under hela sin professionella seniorkarriär.

Andra egenskaper definierar honom. En enorm kämpaglöd, en ständig vilja att bli bättre, principfasthet, lojalitet med den egna klubben och dess supportrar – han är själv en av dem.

Det har gjort honom älskad av sina egna och hatad av många andra. Det är en typ av spelare som polariserar – som väcker känslor. På gott och på ont.

Men Gary Neville som fotbollsspelare måste respekteras av samtliga. Det är spelare med den attityden, med den lojaliteten och det engagemanget som gör fotbollen bättre.

Annons

Det kommer en dag, den är snart här, när sådana här spelare inte längre finns på fotbollens högsta nivåer. Då kommer vi alla att sakna en spelare som Gary Neville.

Neville går nu vidare i livet och ser ut att bli en studioexpert i TV. Det passar honom väl. Han har åsikter, han är inte rädd för att uttrycka dem, och han klarar av att formulera dem väl.

Alan Hansen gör bäst i att se upp – en av ”kidsen” är på väg att täppa till truten på honom också i TV-rutan och inte bara på fotbollsplanen.

https://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/ferguson-hails-loyal-nevilles-lasting-legacy-to-united-cause-2202409.html

…………………………………………………

MONEY TALK

Arsene Wenger beskriver Chelseas agerande som motsägelsefullt när de spenderar £73m på spelarköp samma dag som de rapporterar en årlig förlust om ca £70m – samtidigt som klubben är en förespråkare av UEFA:s nya regler om financial fair play.

Annons

https://www.guardian.co.uk/football/2011/feb/02/arsene-wenger-chelsea-transfer

Men det är inte omöjligt att Chelseas agerande under transferfönstret ändå går att få ihop med dessa nya regler.

De av er som vill få en bra översikt av reglerna, dess tillämpning hur klubbarna påverkas av dem kan läsa följande utmärkta artikel av Jeremy Wilson på Telegraph:

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/8297380/Chelsea-and-Manchester-City-confident-they-will-meet-Uefa-financial-fair-play-rules.html

Martin Samuel på Daily Mail dissar inte bara dessa nya regler utan också tanken bakom dem rätt hårt.

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1352649/Martin-Samuel-Fair-play-Roman-75m-reaches-needy.html

Samuel inleder med att beskriva fotbollens egen trickle-down effect – hur de stora summor som Abramovich och Mansour pumpar in på spelarköp kommer många och mindre klubbar till godo.

Annons

Men där jag tycker att Samuel börjar säga riktigt intressanta saker är när han avfärdar kritiken mot dessa spelarköp med att det är recession och att det är osmakligt att spendera sådana summor samtidigt som folk får sparken, och skolor och sjukhus läggs ner.

Det är inte samma pengar. Det ena har inte med det andra att göra.

Sjuksköterskorna i Manchester får inte behålla sina jobb om Man City inte värvar Edin Dzeko. Lärarna i London får inte behålla jobben om Chelsea struntar i att värva Torres.

Den avskedade fabriksarbetaren i Liverpool blir inte lyckligare eller får det inte bättre om Liverpool FC dessutom går dåligt. Tvärtom.

Den typen av argument är föga mer än populistiskt trams.

…………………………………………………

Jag har blivit inbjuden att se på Ligacupfinalen på O’Learys i Stockholm tillsammans med Arsenal Sweden.

Annons

Det kan ju bli en intressant upplevelse.

Det är Pelle som är initiativtagaren. Själv misstänker jag så klart ett skamlöst marknadsföringsknep. The boy is a bit sneaky.

Men om där finns möjlighet så vore det i och för sig lite kul att träffa inte bara Pelle utan också några andra av våra nätlokala gooners: Kerstin, D90, Kildo, OtbaG, Isaksson med flera. Om ni är i krokarna.

Så kanske jag känner mig lite mindre vilsen och förvirrad i fiendeland.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2011-02-03 10:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto