Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The Show Goes On

Peter Hyllman

Newcastle och Arsenal möts i eftermiddag på St James’ Park för tredje gången den här säsongen.

Hemmaplan har hittills inte varit någon fördel – Arsenal vann med 4-0 på St James’ Park i Ligacupen och Newcastle skrällde och vann med 1-0 på The Emirates.

Då var det Andy Carroll som gjorde målet för Newcastle – men vem ska göra målen för Newcastle nu?

Shola Ameobi är dessutom borta på grund av en käkfraktur.

Kanske Kevin Nolan säger någon – som trots allt är lagets främste målskytt. Men kan han komma fram till lika många chanser utan Carroll som håller uppe bollen i anfallet?

Kanske är det fasta situationer som är Newcastles främsta vapen mot ett titeljagande Arsenal – som har gjort minst antal mål på fasta situationer men släppt in flest.

Annons

Det är hur som helst en match från vilken jag har svårt att se Newcastle få med sig en enda poäng.

Men Cheick Tioté, Newcastles härligt dynamiske mittfältare, har en mer positiv syn på det hela än jag:

https://www.independent.co.uk/news/people/profiles/cheick-tiot-the-players-who-come-in-are-capable-ndash-well-cope-2204953.html

:::

Men det stora frågetecknet är så klart om det är möjligt att ta sig igenom den här matchen (eller för all del dagen) utan att kommentarsfältet svämmar över med klagomål på domare, motståndare och fans moster.

Ska vi göra ett allvarligt försök?

…………………………………………………

Roberto Mancini efterlyser lite lustigt en tillbakagång till ett tråkigt spel för Man City i syfte att få laget att sluta släppa in mål – den senaste nollan hölls borta mot Arsenal i januari.

https://www.guardian.co.uk/football/2011/feb/04/roberto-mancini-manchester-city

Annons

Det normala brukar annars vara att en manager efterlyser en tillbakagång till ett bra spel.

Jag skulle dessutom gissa att grundproblemet varit just det – att Man City inte spelat så bra defensivt som de kunnat, inte att de spelat ”roligt”.

Men kommentarerna kommer så klart en stabil vecka innan bortaderbyt mot Man Utd – de ska förmodligen betraktas som fällda i förebyggande syfte.

…………………………………………………

30

Är antalet ytterligare poäng som Sir Alex Ferguson tror Man Utd behöver för att vinna ligan den här säsongen.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-united/8303951/Manchester-United-need-another-30-points-to-become-champions-says-manager-Sir-Alex-Ferguson.html

Man Utd har hittills den här säsongen tagit 2,25 poäng per match och håller de fast vid den nivån så kommer de klara det målet.

Annons

Men de återstående 14 matcherna bjuder också på i genomsnitt lite hårdare motstånd än de första 24.

Ferguson håller i alla fall ögonen på det enda som faktiskt är viktigt – att vinna ligan.

…………………………………………………

Jag tycker Dominic Fifield sammanfattar hela den här Fabregas-soppan rätt bra, och det går naturligtvis att fundera över varför den här typen av incidenter händer honom allt oftare på senare tid.

https://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/feb/03/cesc-fabregas-arsenal-reputation

Något verkar i alla fall störa honom. Den senaste röran har lett till ett mindre ordkrig mellan Arsene Wenger och David Moyes.

Och självklart har han sagt något och sagt något dumt – annars hade hans egna uttalanden i efterhand låtit betydligt annorlunda.

:::

Lördagens stora The Guardian-intervju är gjord av David Hytner och med Arsenals unge målvakt Wojciech Szczesny.

Annons

https://www.guardian.co.uk/football/2011/feb/04/arsenal-wojciech-szczesny

Helt klart väldigt roligt att hans far har slagit Roberto Mancini i ansiktet under en kvartsfinal i Cupvinnarcupen. Ofattbart hur man kan bli utvisad för något sådant.

:::

Arsene Wenger kommenterar klubbens utvecklingsfilosofi i relation till den gångna veckans köpfrossa i Premier League.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/arsenal/8304626/Arsene-Wenger-stands-by-Arsenals-policy-of-producing-their-own-players-despite-rivals-spending-spree.html

Och läs därefter, för en stark och rätt skön kontrast, den här artikeln där Harry Redknapp sammanfattar transferfönstret.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/8304394/Harry-Redknapp-rues-missed-opportunities-to-bolster-Tottenham-squad-in-January-transfer-window.html

Annons

Apropå vad jag skrev i min ”Jag är nyfiken – Tottenham”-blogg om de stora skillnaderna i de båda klubbarnas respektive klubbkultur och managementfilosofi.

…………………………………………………

Och i The Championship så svarade i går kväll Queens Park Rangers för en mästarinsats och tog ett stort steg mot uppflyttning till Premier League genom att med bara tio man kvar på planen vinna med 1-0 borta mot Reading.

https://www.independent.co.uk/sport/football/football-league/qprrsquos-lsquoheroicrsquo-10-men-defy-the-odds-to-triumph-2205067.html

Neil Warnock var tydligen mer galen än vanligt på sidlinjen.

Men låt oss säga att han inte riktigt delade domarens uppfattning att Hogan Ephraim skulle visas ut i 42:a minuten och att han lugnt och sakligt framförde den uppfattningen till Herr Fjärdedomare.

Men Wayne Routledges vinstmål i den 82:a minuten gav QPR segern – vilket lån det har visat sig vara.

Annons

Jag tror vi får se ännu en stor managerprofil i Premier League nästa säsong.

…………………………………………………

Amatörgänget Crawley Town har åkt iväg på en femdagars semesterresa till Portugal som uppladdning inför deras tunga cupmöte på Old Trafford mot Man Utd.

Ännu ett tecken på en förändrad fotbollsvärld.

Hur kommer det sig att Fotbollskanalen inte skickar iväg mig på några dagars semester i Portugal?

Håhåjaja.

Be Champions!!

Publicerad 2011-02-05 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto