Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cup Draw

Peter Hyllman

Lottningen av FA-cupens sjätte omgång, närmare bestämt dess kvartsfinaler, ser ut som följer:

♦  Stoke vs West Ham/Burnley
♦  Man City/Aston Villa vs Everton/Reading
♦  Birmingham vs Fulham/Bolton
♦  Man Utd vs Leyton Orient/Arsenal

Endast tre lag utanför Premier League kvarstår med andra ord – även om samtliga tre kan vara borta inför kvartsfinalerna. Men väl där så riskerar de inte möta varandra.

Den riktigt tunga (men än så länge potentiella) kvartsfinalpjäsen är naturligtvis ett möte mellan Man Utd och Arsenal.

Ett möte som kan ha betydelse inte enbart för FA-cupen utan också för var ligatiteln hamnar den här säsongen.

…………………………………………………

Stoke vs West Ham/Burnley

Oavsett hur det går i måndagens möte mellan West Ham och Burnley så kommer Stoke vara favoriter och ha en möjlighet att göra sin bästa cup run på mången dag.

Annons

West Ham har dock haft en bra cupsäsong så här långt och verkar kunna höja sig när det blir fråga om vinna eller försvinna. Burnley å sin sida har modern tradition av starkt cupspel.

:::

Man City/Aston Villa vs Everton/Reading

Evertons triumf mot de regerande mästarna belönas, om de också lyckas förpassa Reading ur cupen, med ett tufft bortamöte mot antingen snortuffa Man City eller ett vad jag misstänker nytänt och cuptaggat Aston Villa.

Man City har haft märkligt svårt med Everton de senaste säsongerna – så Everton har kanske inte så mycket att frukta just i det avseendet.

Everton och Aston Villa har en liten fördel i den här minigruppen om fyra lag i det att de i praktiken bara har FA-cupen kvar att tänka och satsa på.

:::

Birmingham vs Fulham/Bolton

Det här verkar vara Birminghams år när det kommer till cupspel – de är i final i Ligacupen och här har de en jättechans att avancera till semifinal i FA-cupen och ännu ett Wembleyframträdande.

Annons

Bolton leder i skrivande stund med 1-0 borta mot Fulham med en halvtimme kvar av den matchen. Och det känns som att Bolton kan ha något att uträtta i FA-cupen den här säsongen.

:::

Man Utd vs Leyton Orient/Arsenal

Skulle Leyton Orient skrälla ikväll mot Arsenal så har Man Utd helt plötsligt ännu ett hemmamöte mot en giant killer.

Men mest sannolikt så går så klart Arsenal vidare. Vad man kan säga om ett sådant cupmöte är att det beror mycket på vilka lag som ställer upp.

2007/08 begav sig Arsenal till Old Trafford för ett FA-cupmöte samtidigt som båda lagen var inblandade i titelstriden. Arsenals laguppställning var inte den starkaste och de blev rojalistiskt överkörda.

Något som skulle visa sig vara en delförklaring i Arsenals sammanbrott i den säsongens ligastrid.

Det här är ett case där cupspel kan ha spillover-effekter på ligaspelet. Vi har sett det förr. Det lag som vinner det här cupmötet kan mycket väl ges en psykologisk boost inför ligaspurten.

Annons

Jag kan inte se vare sig Ferguson eller Wenger ställa upp med något annat än ett lag de tror är helt och hållet kapabla att vinna matchen.

Ett riktigt tungviktsmöte.

…………………………………………………

Dramatik på The Hawthorns när West Brom kvitterade på Roytime genom Arsenallånet Carlos Vela.

Snacka om att det kan vara ett värdefullt mål – och lån.

Black Countrys prestigemöte slutade med andra ord oavgjort efter att Jamie O’Hara drömmålat mot slutet av första halvlek.

…………………………………………………

Man City vann till sist tämligen bekvämt hemma mot Notts County efter att Patrick Vieira brutit dödläget mot slutet av den första halvleken.

Men det var inte utan ett och annat skrämselskott. Bland annat hade Karl Hawley i den 21:a minuten ett smått fantastiskt skott som studsade ut från stolpens insida.

Matchen slutade till sist 5-0, efter att siffrorna runnit iväg en aning i matchens slutminuter.

Annons

…………………………………………………

Alex Ferguson fick efter matchen mot Crawley frågan av en TV-reporter vad han trodde att hans unga spelare skulle kunna ta med sig från matchen. Svaret blev kort och gott:

”Me losing my temper!”

Be Champions!!

Publicerad 2011-02-20 17:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto