Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollsabstinensen kickar in!

Peter Hyllman

Dagens aktivitet i kommentarsfältet får mig att misstänka att en mer allvarlig form av fotbollsabstinens har slagit in.

Det är ju så. Sommarsäsongen kan förmodligen delas in i två faser. Post-season depression. PSD-fasen. Och pre-season anxiety, PSA-fasen.

Än så länge är vi bara i början av den så kallade PSD-fasen. Det är en svår tid för varje fotbollssupporter, ett tillstånd värre än vilken som helst manlig förkylning och därmed också vetenskapligt dokumenterat värre än till och med födslosmärtor.

Det här kan man ju betrakta med lite humor, och jag väljer att låta mig inspireras av Annie Eaves på The Mirror i det syftet.

För det finns ju onekligen vissa symptom på denna fotbollsabstinens som är lätta att känna igen.

Annons

:::

Man kan till exempel känna sig rastlös och sakna saker att göra, eller för den sakens skull lida av känslor av ångest och tomhet.

När fotbollsabstinensen först blev till ett känt fenomen någon gång under 1970-talet så var symptomen begränsade till 16-snåret på lördagar. Men nu för tiden framträder symptomen för de drabbade under flera tider under lördagar, söndagar, måndagar, tisdagar och onsdagar – även, om man har riktig otur, på torsdagar.

:::

En särskilt otäck bieffekt av fotbollsabstinensen är TSO, eller Transfer Speculation Overdrive.

TSO har upptäckts kunna mer eller mindre omintetgöra en rationellt tänkande människa på mindre än 48 timmar. Det är fasansfullt.

Manageriella beslut ifrågasätts och män, kvinnor och sorgligt nog till och med barn kommer frestas till att publicera sina favoritelvor för den kommande säsongen – vilka märkligt nog alltid innehåller sex helt nya värvningar och en helt ny taktisk uppställning på planen.

Annons

:::

Rapporter har även inkommit om supportrar som hallucinerar eller ser “syner”. Inte mycket är känt om dessa utöver att de tenderar att inkludera spelare på flygplatser, utanför arenor, på lägenhetsvisningar eller på olika privatskolor.

Dessa syner inträffar alltid på destinationer där spelaren inte “borde” vara. En London-baserad spelare kan till exempel “ses” inspektera en posh lägenhet någonstans i Manchester.

De som är drabbade av dessa syner måste hållas i karantän från andra människor då synerna annars riskerar spridas och skapa panik hos alla som hör talas om dem.

:::

Det är också möjligt att man börjar leva i sådana vanföreställningar att man börjar tro lika tomma som vanliga fraser som “(valfri klubb här) var min favoritklubb som liten” eller “så fort jag hörde att (valfri klubb här) var intresserad av mig så var det aldrig något snack om saken”.

Annons

I de mest olyckliga av dessa fall så kan du till och med börja tro på att Robbie Keane föddes gallskrikandes ditt lags namn. Så var mycket försiktig!

:::

Det finns i alla fall tillfälliga lindringar för fotbollsabstinensen, en av de mest frekvent använda och rekommenderade är “utlandssemester”.

Risken är emellertid att detta snarare kan orsaka återfall för vissa. Att se en hel familj vandrandes längs en sandstrand i Italien eller på en vingård i Frankrike iklädda replikatröjor kan förorsaka svårförutsägbara reaktioner.

Så ta det försiktigt i sommar!

:::

Be Champions!!

Publicerad 2011-06-08 20:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto