Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cabin crew, cross check and prepare for take-off

Peter Hyllman

Jamendåså!

Då är preludierna över. Den förra säsongen är färdigsummerad och lagen och deras respektive förutsättningar inför den kommande säsongen har gåtts igenom ett efter ett.

Då kan nästa säsong börja och till det måste man ju så klart också räkna in den här tiden av året, när klubbarna förbereder sig inför säsongen och placerar ut sig strategiskt och taktiskt på den engelska fotbollens schackbräde.

Därmed lämpar det ju sig särskilt väl att dra igång bloggen igen på riktigt för ännu en fullpumpad säsong.

:::

Under sommaren har en hel del hänt.

England har synat förra sommarens mästerskapsmisslyckande och höjt med ytterligare två. Prestationen i U21-EM var sorglig, uttåget i U17-VM mot Tyskland var väntat men plågsamt, insatsen i dam-VM var kraftlös.

Annons

Återstår gör ett mästerskap, U20-VM i Colombia som drar igång den 29 juli. England spelar i Grupp F tillsammans med Argentina, Mexico och Nordkora.

https://www.fifa.com/mm/document/tournament/competition/01/34/54/83/fu20wc2011_matchschedule_en_03052011.pdf

Utöver detta så har naturligtvis spelare kommit och spelare gått, Premier League har fått lite nya managers och spelare i såväl Tottenham som Man City har presenterat sina kandidaturer som den här säsongens drama queens i sin jakt på ett grönare gräs någon annanstans.

I grund och botten är med andra ord det allra mesta sig väldigt likt.

:::

Under sommaren har även flera saker hänt med bloggen.

LINHEM började muttra om ”nya utmaningar” och om att han hade Football League-DNA i blodet. Så när Fotbollskanalen kom och viftade med kontrakt i hans ansikte om en Football League-blogg så valde han att lämna Englandsbloggens trygga famn.

Annons

Rent allmänt är det här naturligtvis kanonbra. Två bloggar är bättre än en och på det här viset så ges The Football League ännu bättre täckning än vad den redan hade på Englandsbloggen.

Men för mig personligen blir det ju lite krångligare, jag tyckte ju det var rätt praktiskt det där med en dag ledigt för mig i veckan. Nu börjar helt plötsligt bloggtruppen kännas lite tunn med risk för slitage mot slutet av säsongen.

Så jag begav mig ut på transfermarknaden.

:::

NEZIK är naturligtvis kvar och kommer som tidigare återkomma med en blogg varannan vecka om diverse aktuella ämnen.

Nytt för den här säsongen blir att KILDO tar en liknande roll och kommer dyka upp med en permanent gästblogg varannan vecka. Hans fokus kommer vara det mer historiska perspektivet på den engelska fotbollen.

Han kommer att inleda en första serie nästa vecka som tar upp sju klassiska spelare med tröjnummer 7.

Annons

Englandsbloggen är glad över att NEZIK är kvar och mer än nöjd med värvningen av KILDO. Truppen ser nu stark ut inför den kommande säsongen, även om jag inte utesluter någon till värvning om jag hittar value on the market.

…………………………………………………

Den första ”riktiga” bloggen kommer redan senare idag – då ska jag försöka mig på övningen att betygsätta samtliga värvningar till engelska Premier League-lag så här långt.

Därefter blir det under resten av transferfönstret ett återkommande inslag i varje dagsblogg att betygsätta de värvningar som gjorts under föregående dag.

Be Champions!!

Publicerad 2011-07-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto