Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

England i gränslandet mellan gammalt och ungt

Peter Hyllman

England går ikväll in till sin sjätte match i kvalet till nästa sommars EM i Polen och Ukraina, borta mot Bulgarien. Man gör det på samma poäng som tvåan Montenegro.

England började gruppspelet bra med två raka segrar men har därefter bara fått oavgjort på sina två hemmamatcher mot Montenegro (0-0) respektive Schweiz (2-2).

Ändå är den allmänna känslan att England befinner sig i pole position i gruppen för att nå EM 2012.

Den känslan kan ändå visa sig lite riskabel, särskilt med tanke på att det återstår ett par rätt tuffa bortamatcher i gruppen, inte minst då mot Montenegro, i vad som kan bli en ren gruppfinal.

:::

UEFA:s matchfakta och förutsättningar

Bulgarien ligger sex poäng efter ledarduon, England och Montenegro, och har en liten chans att nå playoff-spelet. Men de måste i så fall besegra England stort ikväll.

Annons

Jermain Defoe gjorde ett imponerande hat-trick i förra mötet mellan lagen på Wembley. Adam Johnson gjorde det tredje målet i matchen som slutade 4-0 till England, och Wayne Rooney låg bakom samtliga fyra mål.

Bulgarien har ännu inte gjort ett enda mål på hemmaplan under EM-kvalet och deras matchhistorik mot England ser allt annat än bra ut. På totalt nio matcher har man förlorat fem och spelat fyra oavgjorda, med en målskillnad om 2-13.

De båda lagen möttes för första gången 1962 i VM i Chile. Ett 0-0-resultat var tillräckligt för England för att ta sig vidare till slutspel, samtidigt som Bulgarien kom sist i gruppen.

:::

Atmosfären runt Englands landslag är annars mer ungdomlig än vad den kanske har varit på länge.

Inte minst har Man Utds unga spelare börjat knacka på dörren – Phil Jones, Chris Smalling och Tom Cleverley är samtliga uttagna och de gör därmed spelare som Jack Wilshere, Andy Carroll och Daniel Sturridge sällskap.

Annons

Inför matchen mot Wales i veckan är det inte omöjligt att jag funderar på hur Englands VM-trupper till 2014 och 2018 skulle kunna tänkas se ut.

:::

Men först och främst är det nu dags för EM 2012 och den äldre generationens kanske sista chans att göra något som helst avtryck på den internationella fotbollsscenen.

Till EM tror jag de tar sig, men väl där lär de inte ha så mycket att hämta. England i min mening är fortfarande, från förbund via förbundskapten ända ner till spelarna på planen, alltför fast i gamla tankebanor.

:::

Ett annat problem jag upplever med England är att det ger en känsla av två landslag i ett. Ett gammalt och ett ungt. Och bara ett fåtal spelare överbryggar de båda grupperingarna.

På längre sikt kommer det att ordnas av sig självt, men på kort sikt tror jag det kommer utgöra ett problem.

Annons

Det är inte en sömfri generationsväxling som Fabio Capello försökt sig på.

:::

Men när det gäller England kan man i alla fall vara säker på en sak, det kommer alltid ett nytt mästerskap och nya förhoppningar.

[youtubeplay id=”LvOtbSqeejg” size=”large”]

…………………………………………………

Tweet, tweet – https://twitter.com/#!/pmophy17421

:::

Det har ju inte gått så bra för England i de senaste mästerskapen. Kanske är det så att man helt enkelt har glömt bort det grundläggande med fotbollen?!

Be Champions!!

Publicerad 2011-09-02 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto