Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Betraktelser på distans av en lätt galen ligaomgång

Peter Hyllman

I och med att jag under hela helgen har varit upptagen med seriesammandrag i bordtennis så har jag lyckats med det unika konststycket att ha missat i stort sett all fotboll. Med andan i halsen kom jag hem med ungefär tio minuter kvar av matchen mellan Man Utd och Chelsea, lagom för att se Fernando Torres halsbrytande miss. Hjärtat befann sig minst sagt i halsgropen. Möjligheten med det är ju så klart att kort kommentera en tämligen galen ligaomgång med förhållandevis färska ögon.

Och vad skulle man då i så fall ha att säga?

:::

Kanske att det känns lätt märkligt, men kanske statistiskt typiskt, att sådana här avarter som självmål och felaktigt godkända offsidemål tenderar att komma i en sådan klump. Det blev en riktig ketchupeffekt den här helgen, klustrat till vissa matcher dessutom. Eller känns det bara så?

Att det är några riktigt spektakulära resultat den här omgången. Blackburn 4-3 Arsenal, Swansea 3-0 West Brom, Wolves 0-3 QPR, Tottenham 4-0, Fulham 2-2 Man City, Sunderland 4-0 Stoke och Man Utd 3-1 Chelsea är ju alla på sina men ändå lite olika sätt resultat som höjer på ögonbrynen.

Annons

:::

Definitivt att Arsene Wenger måste slita sitt hår i förtvivlan. The guy just can’t catch a break.

:::

Att resultaten inte alltid speglar matchbilden, Chelsea lämnar nog den här matchen med en smutsig känsla av oförståelse för hur det här gick till, men också att det inte i sig är något som har med rättvisa att göra. Fotboll är vare sig en kvantsport eller en bedömningssport, det avgörande är hur bra chanser man skapar och vad man gör av dem.

Lustigt nog att förra gången en spelare missade ett öppet mål på Old Trafford på det viset så slutade dagen med sparkade fotbollsdojor, spruckna ögonbryn och en påföljande flytt/social dumpning till Real Madrid.

:::

Helt klart att Kenny Dalglish i alla fall fick mer ammunition, även om det kanske är lösplugg, för sina teorier om hur domarna missgynnar Liverpool.

Annons

Att det spelats rätt bra fotboll på sina ställen i England den här helgen. Av vad jag har läst och fått intryck av så var till exempel både Tottenham vs Liverpool och Man Utd vs Chelsea riktigt underhållande fotbollsmatcher, där offensiv och anfallsspel prioriterades framför försvar och försiktighet.

:::

Intressant nog att Danny Murphys ihärdar i sin roll som Manc-killer, den här gången mot ett annat lag från Manchester.

:::

Sjukt nog att det tydligen som fotbollskommentator räcker med att påstå att Sunderland har stora anfallsproblem så öser de i nästa omgång in fyra mål mot ett av ligans mest defensivt välorganiserade lag. Det är då man bara vill gå hem och dra en gammal filt över sig.

Att det här verkligen var något av nykomlingarnas helg. Samtliga tre nykomlingar vinner, och i två av tre fall med stora siffror dessutom.

Annons

:::

Sjukt trött är jag nu och morgondagens blogg, som naturligtvis ännu inte är skriven, kommer inte att dyka upp förrän lite senare under dagen. Ett avsteg från de normala rutinerna med en 06-blogg alltså, men det får ni ha lite förståelse för.

Be Champions!!

Publicerad 2011-09-18 21:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto